top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Benny Gantz ontmoet de Koning van Bahrein en tekent veiligheids memorandum


Minister van Defensie Benny Gantz en Koning Hamad bin Isa bin Salman Al Khalifa, Foto Ariel Hermoni (MOD)


Ter afsluiting van zijn bezoek aan Bahrein heeft minister van Defensie Benny Gantz officiële ontmoetingen gehouden met de koning van Bahrein, Hamad bin Isa bin Salman Al Khalifa in het koninklijk paleis.


Later werd hij ook ontvangen door kroonprins, en plaatsvervangend opperbevelhebber en premier, Salman bin Hamad Al Khalifa, opperbevelhebber van strijdkrachten van Bahrein, veldmaarschalk, Shaikh Khalifa bin Ahmed Al Khalifa en minister van Defensiezaken, luitenant-generaal Abdullah Bin Hassan Al Nuaimi.


In het kader van het bezoek hebben minister Gantz en zijn Bahreinse ambtgenoot, minister van Defensie, Abdullah Bin Hassan Al Noaimi een historisch defensie-memorandum tussen de twee landen ondertekend, op het hoofdkwartier van de Bahreinse strijdkrachten in Manama, in aanwezigheid van de opperbevelhebber van veldmaarschalk, Shaikh Khalifa bin Ahmed Al Khalifa.


De ondertekening van het veiligheidsmemorandum. Foto Ariel Hermoni (MOD)


Een jaar na de ondertekening van de baanbrekende Abraham-akkoorden, formaliseerden Israël en Bahrein de defensiebetrekkingen. Het MOU-raamwerk ondersteunt elke toekomstige samenwerking op het gebied van inlichtingen, militaire samenwerking, industriële samenwerking en meer.


Tijdens hun ontmoeting bedankte minister Gantz de Koning voor het ontvangen van de Israëlische delegatie en bracht hij het belang van de relatie tussen Israël en Bahrein over. Minister Gantz sprak zijn waardering uit voor de steun van de koning voor de uitbreiding van de banden tussen Israël en Bahrein en benadrukte de grote prestatie van het vandaag ondertekende MOU voor defensie.


Minister Gantz sprak zijn verwachting uit dat de toekomstige samenwerking de strijdkrachten van beide landen zal versterken en zal bijdragen aan de regionale veiligheid en stabiliteit in het licht van opkomende dreigingen in de regio, en terreurgroepen die zich technologisch en militair blijven versterken.


De opperbevelhebber van het leger van Bahrein had nog een cadeau voor minister Gantz. Foto Ariel Hermoni (MOD)


Minister van Defensie Benny Gantz: “We hebben vandaag nieuwe hoogten bereikt in de betrekkingen tussen Israël en Bahrein met de belangrijke vergaderingen die hebben plaatsgevonden en met de ondertekening van het historische MOU. We bouwen voort op de baanbrekende Abraham-akkoorden en verdiepen de banden tussen onze naties. Slechts een jaar na de ondertekening van de akkoorden hebben we een belangrijk defensieakkoord bereikt, dat zal bijdragen aan de veiligheid van beide landen en de stabiliteit van de regio.”
44 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page