top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Benny Gantz spreekt de Joodse mediatop in Jeruzalem toe


Foto via GPO


Minister van Defensie Benny Gantz heeft maandagavond opmerkingen gemaakt tijdens de openingsgala avond en Hannuka ceremonie van de jaarlijkse Joodse Mediatop. De top, georganiseerd door het Ministerie van Diasporazaken, de Persdienst van de regering en het Ministerie van Buitenlandse Zaken, werd bijgewoond door meer dan 100 verslaggevers die Joodse mediaplatforms van over de hele wereld vertegenwoordigden.

Minister Gantz gaf commentaar op de banden van Israël met de diaspora en op de recente verkiezingen in Israël: "De banden die meer dan 3000 jaar geleden tussen ons zijn gesmeed, zijn sterker dan welke leider, regering of gebeurtenis dan ook. Het is de verantwoordelijkheid van beide, de regering van Israël en Joodse leiders over de hele wereld, om alle stromingen van het jodendom te erkennen en te integreren. Alleen verenigd kunnen we onze continuïteit en onze veerkracht in Israël en de rest van de wereld verzekeren."

Hij voegde eraan toe: " Ik respecteer het democratische proces en de resultaten van dit proces in Israël - de enige echte democratie in het Midden-Oosten. Onze partners en vrienden, hoezeer ze ook recht hebben op hun mening, mogen zich niet mengen in de interne politiek van Israël."

Met betrekking tot Iran zei minister Gantz: "Iran is eerst een wereldwijde en regionale dreiging, en dan is het een bedreiging voor de staat Israël. Ik geloof dat dit bevel waar is omdat Iran zijn eigen volk schaadt, inclusief gewelddadige aanvallen op onschuldige vrouwen die protesteren tegen vreedzaam is, vormt het een bedreiging voor de stabiliteit van de regio en voor de wereldvrede en orde zoals wij die kennen. Net zoals de NAVO zich rond Oekraïne heeft verzameld, moeten we onze internationale partners ertoe aanzetten het hoofd te bieden aan de grootste tiran ter wereld, voordat deze aan de macht komt van afschrikking - een nucleaire paraplu."

Hij voegde eraan toe: "De timing is van cruciaal belang - nu Iran wordt geconfronteerd met interne sociale en economische problemen, wanneer Iran wordt geconfronteerd met terugslag vanwege zijn rol bij het leveren van wapens om Oekraïne aan te vallen, terwijl het nog niet het punt heeft bereikt waarop zijn nucleaire vooruitgang niet meer terug kan. "We moeten de militaire, inlichtingen- en diplomatieke samenwerking met partners verdiepen, we moeten Joodse organisaties erbij betrekken en de dialoog over deze uitdaging intensiveren. De nucleaire dreiging mag niet van de mondiale agenda verdwijnen. Het is tijd om serieuze druk uit te oefenen op de Iraniërs om een nieuwe en verbeterde overeenkomst. En als dit zou mislukken, is de tijd gekomen voor een combinatie van machtsprojectie en krachtige reactie op Iraanse agressie. Onze actie moet preventief zijn. Voordat het te laat is."


71 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page