top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Benny Gantz: “We hebben geen compromissen gesloten over een millimeter"


Screenshot video GPO


Minister van Defensie Benny Gantz hield vandaag, dinsdag, een situatiebeoordeling in het Noordelijk Commando van de IDF, samen met de IDF-chef van de Generale Staf en generaal van het Noordelijk Commando.

Fragmenten uit de opmerkingen van de minister: “Ik heb zojuist een situatiebeoordeling in het Noordelijk Commando voltooid, samen met de IDF-chef van de generale staf en het hoofd van het commando. De IDF en veiligheidstroepen opereren de klok rond in elke arena, om de burgers en bezittingen van de staat Israël te verdedigen en om het routinematige leven te verzekeren. Ik prijs de aankondiging van de Libanese president, waarin hij de overeenkomst aanvaardt. De staat Israël is geïnteresseerd in een stabiele en welvarende Libanese buur. De overeenkomst die in bespreking is, is rechtvaardig en positief voor beide partijen.

De afgelopen maanden heeft het defensie-instituut het onderhandelingsproces vanuit veiligheidsperspectief ondersteund. We zijn standvastig geweest in het waarborgen van de veiligheidsbelangen van de staat Israël. We hebben en zullen geen compromis sluiten over een enkele 'millimeter' die essentieel is voor onze veiligheid.

Minister Gantz voegde toe: “De overeenkomst vorderde ondanks bedreigingen van de terroristische organisatie Hezbollah, die probeerde het proces te vernietigen. We zullen in elk scenario onze veiligheidsbelangen blijven beschermen en de veiligheid van de burgers van Israël waarborgen. We zullen ervoor zorgen dat de overeenkomst ook de economische rechten van de staat Israël respecteert en we zullen de overeenkomst op een transparante en duidelijke manier aan het Israëlische publiek presenteren in overeenstemming met de wet.

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page