top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie bezoekt Iron Dome batterij


Minister van Defensie Gantz bij de Iron Dome batterij. Screenshot video


Minister van Defensie Benny Gantz heeft vandaag (zaterdag) samen met de commandant van de IAF's Air Defense Division, Brig. Gen. Gilad Biran, de soldaten gestationeerd bij een van de Iron Dome batterijen in zuid-Israël bezocht. Minister Gantz bedankte de militairen voor hun bijdrage aan de veiligheid van de staat Israël en haar burgers.


Fragmenten uit de opmerkingen van minister Gantz:


“Dit is de tweede dag van operatie 'Breaking Dawn', die tot doel heeft de dreiging van de terroristische organisatie Islamitische Jihad weg te nemen en de vrede en stabiliteit in het zuiden van Israël te herstellen. We hebben terreuraanslagen, raket- en PGM-lanceringen van Gaza naar Israël gedwarsboomd en zullen dat blijven doen. We hebben tientallen terreurfaciliteiten getroffen die door de Islamitische Jihad worden gebruikt voor de productie en lancering van raketten. De soldaten die bij de Iron Dome batterij dienen en die vandaag bij ons zijn, zullen het thuisfront blijven verdedigen - zonder hun ogen van hun doelen te verwijderen.


"Islamitische Jihad-leiders loungen in het buitenland in restaurants en hotels in Teheran, Syrië en Libanon. Ze zijn losgekoppeld van het Palestijnse volk en ze brengen ernstige schade toe aan het leven van het Gazaanse volk. Ook zij zullen de prijs moeten betalen. De IRGC [Iraanse Republikeinse Garde die de Islamitische Jihad steunt], zal de salarissen van de inwoners van Gaza niet betalen.”


Hij voegde eraan toe: "Onze operationele activiteiten tegen de daders van terrorisme zullen worden voortgezet en geïntensiveerd."


90 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page