top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Galan: "spoor van wereldwijde chaos leidt naar Teheran"


Foto Amit Elkayam


Vertegenwoordigers van 53 Amerikaans-Joodse organisaties die deelnemen aan de jaarlijkse National Leadership Mission van de Conferentie van Presidenten van Grote Amerikaans-Joodse Organisaties hebben een ontmoeting gehad met minister van Defensie Yoav Gallant, minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen, voorzitter van de Knesset Amir Ohana, en woonden de vergaderingen van de Knessetcommissie bij. Daarnaast hielden ze een briefing met de Israëlische politiechef, Yaakov "Kobi" Shabtai.


De delegatie onder leiding van Dianne Lob, voorzitter van de Conference of Presidents en CEO William Daroff, omvatte meer dan 70 senior leiders van de 53 leden tellende organisaties van de Conference of Presidents en de National Leadership Council.


Minister van Defensie Gallant vatte de bedreigingen waarmee Israël werd geconfronteerd samen en zei tegen de afgevaardigden: “Aan ons noordelijke front wordt Israël geconfronteerd met Hezbollah en Iraanse milities. Aan onze zuidgrens hebben we te maken met Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad. En binnen onze grenzen worden we geconfronteerd met radicaal Palestijns terrorisme dat onlangs het leven heeft gekost aan 11 onschuldige zielen.”


Hij merkte op: “De gemeenschappelijke grond op al deze fronten is Iraanse steun: ideologische, financiële en militaire steun. Voor Israël is het duidelijk dat de bron van regionale en wereldwijde chaos en het spoor van elke aanvaller terugleidt naar Teheran.”


Eerder deze ochtend had de delegatie een ontmoeting met minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen, die sprak over zijn recente bezoek aan Kiev. Hij zei: “Ik was de eerste minister van Buitenlandse Zaken uit het Midden-Oosten die Oekraïne bezocht toen ik vorige week ging. Het is erg belangrijk voor ons om onze steun aan het Oekraïense volk te tonen. Ik heb president Zelensky gezegd dat we Oekraïne in de VN zullen steunen, humanitaire hulp zullen blijven verlenen en ons waarschuwingssysteem zullen delen.”


Hij voegde eraan toe: “We hebben ook directe communicatie met Rusland. Er is een grote joodse gemeenschap in Rusland en Rusland is een belangrijke speler in onze regio.”


De minister benadrukte ook het belang van de relatie van Israël met de joodse gemeenschappen in de diaspora, en merkte op dat hij alle gemeenschappen had benaderd om de banden te versterken.


De afgevaardigden brachten vervolgens een bezoek aan de Knesset, waar ze de voorzitter van de Knesset, Amir Ohana, ontmoetten en speciale vergaderingen bijwoonden van de Commissie Buitenlandse Zaken en Defensie en de Commissie Immigratie, Absorptie en Diaspora. Daarnaast lunchten ze met een aantal leden van de Knesset uit het hele politieke spectrum, waarbij ze spraken over de belangrijkste kwesties op de agenda van de Knesset.


De voorzitter van de Knesset, Amir Ohana , sprak de groep toe en sprak over het belang van de relatie met de Verenigde Staten en over de impact van de Abraham-akkoorden op de regio. Hij merkte op: “De Abraham-akkoorden hebben aangetoond dat zelfs naties met een geschiedenis van conflicten in vrede kunnen samenkomen en kunnen werken aan een betere toekomst. Ik geloof dat we binnenkort zullen stoppen met praten over het Israëlisch-Arabische conflict en in plaats daarvan zullen gaan praten over de Arabisch-Israëlische alliantie.”


In hun eerdere ontmoeting met de Israëlische politiechef Kobi Shabtai vertelde hij de afgevaardigden over de toewijding waarmee Israël de strijd tegen terreur en misdaad tegemoet treedt en de veiligheid van de Israëlische burgers waarborgt.


Hij zei: “De Israëlische politie wordt tegelijkertijd geconfronteerd met drie daaruit voortvloeiende uitdagingen – vanwege hun potentiële impact en vanwege de uitgebreide middelen die nodig zijn om ze aan te pakken: het dienen van de burgers, het aanpakken van misdaad en het bestrijden van terrorisme. Ik ken geen andere politiemacht ter wereld die voor een vergelijkbare reeks complexe uitdagingen staat, met het bijbehorende gewicht van de missies die op de schouders van de officieren vallen en de eindeloze uren die ze moeten besteden om ze op te lossen. Onze officieren worden het menselijk schild van de Israëlische samenleving als geheel, in het aangezicht van degenen die schade zouden toebrengen aan degenen die een veilig bestaan ​​zonder misdaad wensen."


William Daroff, CEO van de Conference of Presidents, merkte op: “We hebben de dag besteed aan het aanpakken en aangaan van enkele van de meest uitdagende problemen waar Israël al vele jaren mee te maken heeft. De mogelijkheid om een ​​scala aan meningen te ontmoeten die in de Knesset vertegenwoordigd zijn, stelt ons in staat om te horen van het mozaïek van de diverse bevolking van Israël, en om vragen en zorgen aan de orde te stellen bij de Amerikaans-Joodse gemeenschap.


In de loop van de week heeft de groep ontmoetingen met Israëlische leiders in de regering, het leger en de academische wereld.


De Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations, de beproefde en effectieve stem van het georganiseerde Amerikaanse jodendom gedurende zes decennia, behartigt de belangen van de Amerikaans-joodse gemeenschap, bevordert brede steun voor Israël en pakt kritieke zorgen aan waarmee Israël en het wereldjodendom worden geconfronteerd. De Conferentie loopt voorop in de inspanningen om de betrekkingen tussen de VS en Israël te versterken en de steun voor Israël onder het Amerikaanse volk te vergroten, om te voorkomen dat Iran kernwapens verwerft, om wereldwijd antisemitisme tegen te gaan, om te strijden tegen de Boycots, Desinvestering en Sancties-campagne en andere pogingen om Israël te isoleren. Israël en het Joodse volk en vrede en veiligheid bereiken voor Israël en haar buren.103 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page