top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant aan grens met Gaza, vlakbij Rafah: "De operatie in Rafah zal eindigen na vrijlating gijzelaars"

Foto Ariel Hermoni / IMOD


Dinsdag heeft minister van Defensie Yoav Gallant een artilleriebatterij bezocht die vuursteun levert aan IDF-troepen die in het Rafah-gebied opereren. Minister Gallant sprak met de militairen en bekeek hun activiteiten.

 

Fragmenten uit de opmerkingen van de minister:

 

“Ik heb vandaag een rondreis door het Rafah-gebied gemaakt en de commandanten en soldaten ontmoet die daar opereren. Ik wil iedereen aan iets cruciaals herinneren: de moordenaars [Hamas-terroristen] die naar [de Israëlische gemeenschappen van] Soefa gingen, naar Holit, en zich ook richtten op Yated, Yevul, Neveh en andere lokale gemeenschappen kwamen uit het Rafah-gebied. We richten ons op de terroristen die onze kinderen hebben vermoord.”

 

“Gisteren heb ik de IDF opdracht gegeven om het Rafah-gebied binnen te gaan, de grensovergang te nemen en zijn missies uit te voeren. Deze operatie zal doorgaan totdat we Hamas in het Rafah-gebied en de hele Gazastrook hebben geëlimineerd, of totdat de eerste gijzelaar terugkeert.”

 

“We zijn bereid compromissen te sluiten om gijzelaars terug te brengen, maar als die optie wordt geschrapt, zullen we doorgaan en de operatie ‘verdiepen’ – dit zal overal in de Gazastrook gebeuren – in het zuiden, in het centrum. en in het noorden reageert Hamas alleen op geweld, dus zullen we onze acties intensiveren, en de militaire druk zal ertoe leiden dat we de terreur organisatie Hamas zullen verpletteren.'

403 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 comentários


ebrou63
08 de mai.

We plaatsen de oorlog in het Midden-Oosten, als een raciaal probleem, maar is het eigenlijk niet een economisch probleem. Het Midden-Oosten is afhankelijk van de olie-inkomsten en heeft een Bedoeïenen bevolking, die gespecialiseerd is handel. Het vruchtbaar maken van de grond, dus handenarbeid ( slaven zijn nodig ) wordt als minderwaardig gezien.

Ik denk dat het Midden-Oosten niet rijp is voor een transitie naar een ander tijdperk. Dat betekent dat de innerlijke onrust terecht is. Er dreigt een uitsterven van de bevolking van het Midden-Oosten. Oud gedrag om andere landen aan te vallen, lijkt mij een reflex, geleerd om deze onrust te lijf te gaan.

Curtir
P Bakker
P Bakker
08 de mai.
Respondendo a

Israël heeft recht op waar het is

Uit bijbels opzicht zeker


Maar anders door de Dalfour verklaring in de VN


De economische belangen hebben in mijn ogen hier niets mee te maken

Curtir
bottom of page