top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant bezocht de troepen aan de Noordgrens


Foto MDO


Zondagmiddag heeft minister van Defensie Yoav Gallant samen met een aantal hogere commandanten van de divisie een situatieanalyse afgerond in Divisie 210, nabij de berg Dov in het noorden Israël.


Minister Gallant werd geïnformeerd over de activiteiten van de troepen in het oostelijke deel van de Libanese en Syrische grens, inclusief hun inspanningen op het gebied van luchtverdediging, het dwarsbomen van vuurpelotons en het eisen van een prijs van Hezbollah en andere terroristische organisaties.


Na voltooiing van de beoordeling sprak minister Gallant zijn waardering uit aan de commandanten, soldaten en reservisten voor hun vastberaden optreden ter verdediging van de noordelijke gemeenschappen en bij het dwarsbomen van terreuragenten in het gebied.


Fragmenten uit zijn opmerkingen (vertaald uit het Hebreeuws):


“Hier, aan het Libanese oostfront, dat ook richting Syrië kijkt, doen de strijdkrachten uitstekend werk. Het resultaat is de verwonding en eliminatie van meer dan 100 Hezbollah-terroristen, en de vernietiging van tientallen observatieposten, pakhuizen, bunkers en hoofdkwartieren. En de terugtrekking van de Hezbollah-troepen van het front, naar de diepte van het Libanese grondgebied.'


‘Dit zijn zeer indrukwekkende resultaten. De combinatie van al deze tactische prestaties zal zich vertalen in een nieuwe situatie, die later de terugkeer van [Israëlische] inwoners [naar de noordelijke gemeenschappen] mogelijk zal maken onder totaal andere omstandigheden dan toen we deze campagne begonnen.’


“Gisteren heb ik de strijdkrachten in de Gazastrook bezocht, diep in het gebied, om de situatie te bestuderen en de resultaten van de IDF-activiteiten te zien. We hebben iemand om op te vertrouwen – de strijdkrachten zijn alert, vastberaden en ze hebben uitstekende prestaties geleverd. Hun prestaties ter plaatse hebben de omstandigheden geschapen die nodig zijn voor de terugkeer van de gijzelaars van de afgelopen dagen.”


“Elke gijzelaar die naar de staat Israël wordt gebracht, is belangrijk voor ons – we zullen er alles aan doen om ze allemaal zo snel mogelijk naar huis te brengen. We zijn hier toegewijd aan – ik ben er persoonlijk aan toegewijd.”


“Tegelijkertijd zijn de strijdkrachten zich aan het organiseren en voorbereiden. Vorige week gaf ik de IDF opdracht zich voor te bereiden op een terugkeer naar intensieve gevechten [in Gaza]. We zullen terugkeren om te vechten en Hamas aan te vallen zodra de tijdelijke pauze (bedoeld voor de terugkeer van de gijzelaars) voorbij is. We zijn klaar om deze taak te voltooien en we zullen weten hoe we moeten blijven opereren tot de volledige vernietiging van de Hamas [terroristische] organisatie, en tot de terugkeer van de gijzelaars naar hun huizen.”


972 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page