top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant bezoekt de IDF-divisie Judea en Samaria

Foto Ariel Hermoni / IMod


Zondag hield minister van Defensie Yoav Gallant een operationele situatiebeoordeling in de Divisie Judea en Samaria, samen met het hoofd van het Centrale Commando, generaal-majoor Yehuda Fox, divisiecommandant Brig. Generaal Yaki Dolf en commandanten van de regionale brigades.

 

Minister Gallant werd geïnformeerd over de terrorismebestrijdingsactiviteiten in het gebied en de operationele inspanningen van de troepen om wegen en lokale gemeenschappen te beveiligen. Minister Gallant prees de brigadecommandanten voor hun precieze activiteiten om terroristen uit te schakelen en tegelijkertijd schade aan burgers te voorkomen. Hij stelde ook de toewijzing van de middelen die nodig zijn voor de inspanningen op het gebied van terrorismebestrijding aan de orde.


Fragmenten uit zijn opmerkingen:

 

“De activiteiten die op dit gebied worden uitgevoerd zijn zeer indrukwekkend en de resultaten spreken voor zich. Dit weerspiegelt de capaciteiten van de IDF en ISA.”

 

“Er zijn kwesties die we moeten aanpakken, en ik hoop dat de regering het standpunt van de IDF en de ISA zal accepteren als het gaat om werknemers en fondsen. Ik zou willen benadrukken: een sterke Palestijnse Autoriteit is een Israëlisch veiligheidsbelang.”

 

“Het doel van Hamas is om Judea en Samaria en, indien mogelijk, ook de Tempelberg in vuur en vlam te zetten. Zij [Hamas] rekenden op de Iraniërs, zij rekenden op Hezbollah, zij rekenden op het feit dat zij de Israëlische samenleving zouden uitputten, zij rekenden op een scheiding met de Verenigde Staten. Niets van dit alles werkt voor hen – dus wat blijft er nog over? Om te proberen iets te doen dat Judea en Samaria in vuur en vlam zal zetten en de Tempelberg in vuur en vlam zal zetten, en in dit verband herhaal ik: het is jouw plicht om je voor te bereiden op oorlog, klaar te staan ​​met de strijdkrachten en alle relevante informatie te verzamelen. en maak je klaar.”

 

“Aan de andere kant is het onze plicht als establishment om de druk te verlichten. Het verlichten van deze druk vereist dat we de aanbevelingen van de IDF aanvaarden, ongeacht iemands wereldbeeld. Onze prioriteit is nu om te winnen in Gaza, terwijl we Judea en Samaria en de noordelijke arena verdedigen.”

 

“Wat de lokale gemeenschappen betreft: het aantal gewelddadige incidenten neemt aanzienlijk af. De betrokkenheid van de gemeenschappen bij deze kwestie is slechts gedeeltelijk. Dit is niet kenmerkend voor de gemeenschappen van Judea en Samaria.”

 

“We hebben besloten dat we Hamas zullen verslaan – we zullen niet stoppen totdat we de capaciteiten van deze organisatie, in heel Gaza, hebben ontmanteld. We hebben de oorlog verklaard aan Hamas in Judea en Samaria, in Libanon – waar dat ook maar nodig mocht zijn.”

132 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page