top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant bezoekt de tentoonstelling van de IDF-documenten en de verzameling technische middelen

Minister Gallant met in beslag genomen militair materieel uit Gaza. Foto: Elad Malka / MoD


Vanochtend (zondag 11 februari 2024) heeft minister van Defensie Yoav Gallant een tentoonstelling bezocht die was opgesteld door de Document and Technical Means Collection Unit (Amshat) van de IDF op de Julis IDF-basis. Vandaag kregen ook de overige regeringsleden de bevindingen van de eenheid voorgelegd.


Minister Gallant: “We zijn de meest gevoelige Hamas-locaties binnengedrongen en we gebruiken hun inlichtingen tegen hen. Hoe meer we onze operaties verdiepen, hoe dichter we bij een realistische deal komen om de gijzelaars terug te sturen.”

 

Minister Gallant gaf opmerkingen op de IDF-tentoonstelling die een deel van de bevindingen van de IDF in Gaza presenteert, waaronder de wapens en documenten van Hamas. Hieronder vindt u zijn volledige opmerkingen.

 

“Vanochtend zijn we gastheer van de regeringsbijeenkomst op een IDF-basis om de ministers onze prestaties te laten zien en hen de bevindingen uit Gaza te presenteren. Je kunt er hier een paar zien: raketten, explosieven, mijnen. Aan de andere kant van de kamer hebben we talloze kaarten, communicatietechnologie, documenten, computers, schijven. Deze tonen ons de inlichtingen die de IDF gebruikt, en niet alleen – deze tonen aan dat we zijn doorgedrongen tot de meest gevoelige locaties van Hamas. Wij gebruiken hun inlichtingen tegen hen. Wij gebruiken hun wapens tegen hen. Hoe meer we onze operaties verdiepen, hoe dichter we bij een realistische deal komen om de gijzelaars terug te sturen.”

 

198 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page