top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant bezoekt locatie van de terroristische aanslag van gisteren in Hawara


Foto Ariel Hermoni / MoD


Minister van Defensie Yoav Gallant heeft maandag een bezoek gebracht aan de locatie van de terroristische aanslag van gisteren in Hawara. Hij verwacht moeilijke dagen voor de dag en roept op niet het recht in eigen hand te nemen.

Hieronder volgen fragmenten uit zijn opmerkingen tijdens het bezoek:

“We staan ​​momenteel op de plek waar de terreuraanslag plaatsvond in Hawara. Het was een wrede aanval. Het is hartverscheurend om te denken aan de immense pijn van de familie die haar beide zonen Hallel en Yagel verloor. Het is iets verschrikkelijks.”

“Ik was hier met commandanten in de IDF. We verwachten moeilijke dagen voor de boeg. Het kan hier zijn in Judea en Samaria, in de omgeving van Jeruzalem of in de regio Gaza. Ik gaf duidelijke instructies aan de IDF, ISA en de grenspolitie: zorg dat je klaar bent om alle bedreigingen het hoofd te bieden, versterk troepen en activiteiten op de grond, en vooral, bereik en arresteer de terroristen. We zullen geen terrorisme tegen Israëli's tolereren en we zullen op alle mogelijke manieren optreden."

Foto Ariel Hermoni / MoD


“Met dit gezegd zijnde, roep ik iedereen op om de rust te herstellen. Het is niet legitiem en ook niet mogelijk om individueel te opereren. We kunnen niet toestaan ​​dat burgers het recht in handen nemen. Ik roep iedereen op om wet en orde te volgen en de IDF en veiligheidstroepen overal in het land te vertrouwen. Vertrouw op de IDF - u hebt wie u kunt vertrouwen - wij doen het noodzakelijke werk."

“En tot slot, als ervaren soldaat herinner ik me veel moeilijke ochtenden - dagen waarop ik wakker werd met een moeilijke realiteit, dagen met operaties na terreuraanslagen. Ik weet dat we nog een dag en een andere ochtend zullen zien en dat we dit zullen overwinnen. We zullen ons verenigen, we zullen samenwerken, we zullen voor veiligheid zorgen. We zullen levens beschermen en we zullen de IDF en veiligheidsorganisaties vertrouwen.”


Foto Ariel Hermoni / MoD
109 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page