top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant: “Dit is een keerpunt in de campagne – Hamas is kwetsbaar en begrijpt dat we elke locatie kunnen bereiken"

Foto Ariel Hermoni / GPO


Maandag heeft minister van Defensie Yoav Gallant een bezoek gebracht aan de Nationale Counter-Terrorism Unit ( Yamam ) van de Israëlische politie, de eenheid die de twee gijzelaars heeft bevrijd.


Minister Gallant werd geïnformeerd over de operatie die vannacht werd uitgevoerd om gijzelaars te redden die in Gaza werden vastgehouden. De minister werd geïnformeerd door de politiecommissaris, de commandant van de grenspolitie, de commandant van de eenheid voor terrorismebestrijding en de troepen die de operatie leidden.

 

Na de briefing hield minister Gallant een gesprek met troepen die in de eenheid dienen en prees hen voor hun vastberadenheid en moed. Minister Gallant benadrukte dat succesvolle operationele inspanningen aanvullende inspanningen met betrekking tot de vrijlating van gijzelaars bevorderen.

 

Fragmenten uit de opmerkingen van de minister:

 

‘Ik kwam hier om u te groeten en mijn waardering te uiten. Het resultaat van de operatie is zeer indrukwekkend en weerspiegelt de capaciteiten van deze eenheid en uw vermogen om samen te werken met de ISA en de IDF. Ik zag jullie samenwerken met de Navy Seals (Shayetet 13) en de luchtmacht.’

 

“Hamas is kwetsbaar – we zijn in staat om overal heen te gaan en onze missies te verwezenlijken. Het publiek weet dat ze iemand hebben die ze kunnen vertrouwen.”

 

“Ons bestaan ​​hier hangt af van afschrikking. Het symbool van deze oorlog kunnen niet de beelden van Nir Oz zijn – het symbool moet de vernietiging van [Hamas] in Gaza en Khan Younis zijn – de eliminatie van terroristen boven en onder de grond. Bedankt – jullie staan ​​in de frontlinie en jullie vertegenwoordigen onze geest.”

276 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page