top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant: “Dit is een lange oorlog, maar uiteindelijk zullen we Hamas breken"

Foto Ariel Hermoni / IMOD


Minister van Defensie Yoav Gallant in een gesprek met troepen die dienen in het Artilleriekorps van de IDF aan de grens met Gaza: “Een kwart van de Hamas-terroristen is gedood en minstens nog een kwart is gewond".


Maandag 29 januari 2024 sprak minister van Defensie Yoav Gallant met soldaten die in reserve dienst deden nabij de grens met Gaza. Het Artilleriekorps assisteert de strijdkrachten die de strijd in de Gazastrook voeren.

 

Fragmenten uit zijn opmerkingen:

“Dit is een lange oorlog, maar uiteindelijk zullen we Hamas breken. We moeten doorgaan totdat we ze hebben geëlimineerd als bestuurssysteem en als militaire organisatie die in staat is aanvallen op de staat Israël te lanceren.”

 

“Er zullen terroristen blijven en we zullen vechten in terreur hotspots – en het zal maanden duren, geen enkele dag. Aan de andere kant hebben de terroristen geen voorraden, geen munitie en geen versterkingen. We hebben al minstens een kwart van de Hamas-terroristen geëlimineerd en er is een vergelijkbaar aantal gewonde terroristen.”

 

“Vandaag hebben we drie doelen voor de oorlog: het elimineren van Hamas, het terugsturen van de gijzelaars en het handhaven van de eenheid onder het volk van Israël.” 

Foto Ariel Hermoni / IMOD


214 weergaven0 opmerkingen
bottom of page