top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant en minister Gantz hielden een situatieanalyse in de noordelijke Gazastrook

Foto Shachar Yurman / GPO


Zaterdag 23 december 2023 zijn minister van Defensie Yoav Gallant en minister Benny Gantz de stad Beit Hanon in de noordelijke Gazastrook binnengegaan, waar zij samen met de commandant van de Noordelijke Brigade in de Gaza-divisie, Lt. Kolonel Haim Cohen de situatie beoordeelden. De ministers voerden later een gesprek met reservisten van het bataljon 969.

 

Fragmenten uit de opmerkingen van de ministers

 

Minister van Defensie Yoav Gallant:

 

“Elk gebouw van waaruit beschietingen of lanceringen worden uitgevoerd, en elke bron van terrorisme, moet worden neergehaald, zodat de inwoners van Sderot [in het zuiden van Israël] in vrede naar huis kunnen terugkeren, wetende dat de bedreigende infrastructuur niet langer bestaat.”

 

Hij zei rechtstreeks tegen de troepen: “Wat jullie hier doen, wordt in heel Gaza getoond – ik ben er zeker van dat Sinwar in zijn bunker tv zit te kijken – zodat hij ziet hoe Beit Hanoun en Shuja'iyya eruitzien. Dit geldt ook voor de Hamas-commandanten die tegen onze troepen in Khan Younis vechten – zij begrijpen hoe het verhaal van het Beit Hanoun-bataljon eindigt. Deze beelden weerklinken in de hele regio.”

 

“Er moet een prijs komen voor degenen die de staat Israël aanvallen en voor degenen die de brute moord op burgers, vrouwen en kinderen plegen – we moeten ze elimineren. Dit is terug te zien in de hele regio, omdat iedereen 'Google Maps' kan gebruiken en zich kan voorstellen wat er in Beiroet kan gebeuren.”

 

Minister Benny Gantz:

 

Rechtstreeks tot de troepen sprekend: “Ik wil jullie bedanken namens de burgers van Israël. Deze campagne is een van de belangrijkste die de staat Israël ooit heeft gevoerd; ze dient zowel de inwoners van het zuiden als straalt uit naar andere arena's. Ik ben er zeker van dat Nasrallah kijkt naar wat hier gebeurt en dat hij niet wil dat dit in zijn gebied gebeurt.”

215 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page