top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant: er zijn belangrijke bevindingen gedaan


Foto Ariel Hermoni / GPO


Minister van Defensie Yoav Gallant hield onlangs een operationele situatiebeoordeling, waarin hij werd geïnformeerd over de voortgang van de IDF-troepen op de grond, met de nadruk op hun activiteiten in het Shifa-ziekenhuiscomplex met als doel de terreurinfrastructuur van Hamas op te sporen.


Daarbij werd ook meegedeeld dat mogelijk de eerste bewoners uit de grensgemeenschappen rond Gaza die verwoest zijn door de aanval van Hamas op 7 oktober begin volgend jaar naar huis zullen kunnen verhuizen, althans naar wat er van over is.


De briefing werd bijgewoond door de plaatsvervangend chef van de IDF-chef van de generale staf, generaal-majoor Amir Baram, generaal-majoor Itai Veruv en andere hoge functionarissen.


Minister van Defensie Yoav Gallant: "Vandaag heb ik een bezoek gebracht aan het hoofdkwartier van de divisie – de thuisbasis van de troepen die opereren in het Shifa-ziekenhuis. Er zijn daar belangrijke [terreur]vondsten; De operatie is aan de gang en wordt op een precieze en minitieuze manier uitgevoerd."

"In de afgelopen 24 uur hebben we operationele controle gekregen over het westelijke deel van Gaza-stad. De volgende fase is begonnen - de krachten handelen nauwkeurig en resoluut."

"Hoe verder we gaan met deze operatie, hoe meer we de druk op Hamas opvoeren en erin slagen hun terreurinfrastructuur te elimineren, inclusief hoofdkwartieren en tunnels, terwijl we ook het leiderschap en de agenten van [Hamas] neerhalen."


In een verklaring van zijn kantoor zegt Gallant dat er een vergadering is gehouden met hoge functionarissen van het ministerie van Defensie over hoe degenen die op 4-7 kilometer afstand van de grens met Gaza wonen, begin 2024 naar huis kunnen terugkeren "na de rehabilitatie van de steden en het creëren van de vereiste veiligheidsvoorwaarden".


"Iedereen die niet naar zijn huis kan terugkeren, zal de volledige steun en steun van de regering blijven ontvangen", zegt Gallant, die benadrukt dat dit evenzeer geldt voor degenen in het zuiden als voor degenen langs de noordgrens.


"We werken nu aan een situatie waarin sommige steden vanaf 1 januari kunnen terugkeren, die op een afstand van 4 tot 7 kilometer van Gaza liggen", voegt Gallant eraan toe, en zegt dat alle veiligheidsgegevens die kant op wijzen.

559 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page