top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant: "Hamas heeft de controle over Gaza verloren"


Foto Minister Gallant


Minister van Defensie Yoav Gallant voltooide maandagavond een situatiebeoordeling waarin hij de vooruitgang benadrukte van de IDF-troepen die in Gaza opereren.


Minister van Defensie Yoav Gallant : “Ik heb onlangs opnieuw een situatieanalyse afgerond. IDF-troepen werken volgens plan en vervullen hun missies precies als resultaat van de samenwerking tussen lucht- en grondtroepen, waarbij gebruik wordt gemaakt van nauwkeurige inlichtingen.”


“Hamas is niet in staat de IDF tegen te houden. De IDF rukt op naar elke noodzakelijke locatie. De terreurorganisatie Hamas heeft de controle over Gaza verloren, terroristen vluchten naar het zuiden, burgers plunderen Hamas-bases en ze hebben geen vertrouwen in hun land. regering.


“Onze strijdkrachten rukken op en voeren hun missies uit volgens plan; als we de druk verhogen, zien we de resultaten. Elke dag elimineren we extra Hamas-commandanten, tientallen soms zelfs honderden terroristen.”


“De afgelopen dagen hebben we de activiteiten tegen Hamas tunnels geïntensiveerd – dit zal de terroristen uit de tunnels halen, en ze zullen óf geëlimineerd worden óf ze zullen zich onvoorwaardelijk overgeven; er is geen derde optie.”


“We zullen in de eerste plaats onze doelen bereiken: een volledige overwinning op Hamas en de terugkeer van de gijzelaars naar hun huizen.”


272 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page