top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant in de westelijke regio van Gaza-stad: “Er is geen veilige haven voor terroristen in Gaza"

Foto Aeriel Hermoni / GPO


“Het humanitaire element dat binnenkort zal worden aangepakt met de verwachte aankomst van de schepen [die hulp vervoeren], is een centrale kwestie die de levering van voorraden aan burgers en niet aan Hamas zal vergemakkelijken. Elke actie van deze soort verzwakt Hamas en versterkt ons, en verbetert ons vermogen om te blijven vechten.”

 

Minister van Defensie Yoav Gallant bezocht vanochtend (woensdag 13 maart 2024) de Gazastrook met de troepen van Divisie 162, onder bevel van Brig. Generaal Itzik Cohen. De minister hield samen met de commandant van de Nahal Brigade, kolonel Yair Zuckerman, en de commandant van brigade 401, kolonel Benny Aharon, een operationele situatiebeoordeling.

 

Tijdens het bezoek observeerde minister Gallant de werkzaamheden ter voorbereiding van de maritieme corridor.


Minister Gallant sprak ook met bataljons- en divisiecommandanten die al meer dan vijf maanden in de Gazastrook dienen – soldaten die hun motivatie uitten om te blijven opereren totdat de oorlogsdoelen zijn bereikt.

 

Minister van Defensie Yoav Gallant:

“Ik ben hier in Gaza met de strijdkrachten van Divisie 162, grenzend aan de corridor. Ik ontmoette de troepen die boven en onder de grond buitengewoon werk verrichten. Onze strijdkrachten bereiken elke [noodzakelijke] locatie en we kunnen concluderen dat er geen veilige haven is voor terroristen in Gaza.”

 

Foto Aeriel Hermoni / GPO


“Zelfs degenen die denken dat we vertraging hebben, zullen snel zien dat we elke [noodzakelijke] locatie zullen bereiken. We zullen iedereen die betrokken was bij de gebeurtenissen [bloedbad] op 7 oktober voor het gerecht brengen. We zullen ze ofwel elimineren (de terroristen), ofwel ze voor de rechter brengen in Israël. Er is geen veilige haven – niet hier, niet buiten Gaza, niet in het hele Midden-Oosten – we zullen ze voor het gerecht brengen.”


262 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page