top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant: “Nasrallah sleept Libanon mee in een zeer, zeer moeilijke realiteit waarin de inwoners van Libanon de prijs zullen betalen"

Foto Ariel Hermoni / IMOD


Woensdag 29 mei 2024 hield minister van Defensie Yoav Gallant een beoordeling van de operationele situatie en bezocht hij verschillende commando- en controlecentra in het Noordelijk Commando van de IDF, samen met het hoofd van het Commando, generaal-majoor Uri Gordin.


Na afloop van het bezoek verwees minister Gallant naar de recente toespraak van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah, waarin hij beweerde dat “de Israëlische minister van Defensie de cijfers opblaast.” Minister Gallant presenteerde een reeks beelden van Hezbollah-brigadecommandanten en benadrukte dat de IDF meer dan 300 terroristen en commandanten in de terroristische organisatie heeft geëlimineerd.


Minister van Defensie Yoav Gallant:


“Ik heb zojuist een situatiebeoordeling en rondleiding door het Noordelijk Commando afgerond – ik was erg onder de indruk van het precieze werk dat door onze troepen is uitgevoerd, door de manier waarop ze de grens verdedigen en Hezbollah aanvallen.”


“Nasrallah sleept Libanon mee in een heel, heel moeilijke realiteit – een waarin de bevolking van Libanon en de strijdkrachten van Hezbollah de prijs zullen betalen en de gevolgen zullen ondervinden van de acties van Hezbollah. Dit is dezelfde Nasrallah die u twee weken geleden vertelde dat er geen slachtoffers zijn gevallen onder de Hezbollah-terroristen.”


'Mijn vraag aan hem: zijn zij niet jouw mensen? [terwijl hij naar de afbeeldingen wijst]. De brigadecommandanten – commandant van de Bint Jbeil Brigade, en de hoge officieren – Abu Madi die zijn hele leven met raketten te maken heeft gehad, Sid Mechi, een van de hoogste Hezbollah-agenten, Jawad Twil, commandant van de Radwan-troepen – zijn dat niet. Zijn dat allemaal Hezbollah-leden? Dit is een gedeeltelijke lijst: er zijn 320 terroristen gedood, inclusief hoge agenten. Als jullie [Hezbollah] doorgaan, zullen wij versnellen.”

Foto Ariel Hermoni / IMOD

440 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page