top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant ontmoet de Amerikaanse CENTCOM-commandant generaal Michael Kurilla


Foto Ariel Hermoni / GPO


Maandag had minister van Defensie Yoav Gallant een ontmoeting met CENTCOM-commandant, generaal Michael "Erik" Kurilla, op het hoofdkwartier van Ministerie van Defensie in Tel Aviv.


De partijen voerden een productieve discussie waarin minister Gallant de unieke en krachtige band tussen de Verenigde Staten en Israël benadrukte, en het belang van een verdere verdieping van de defensie- en technologische samenwerking tussen de respectieve defensie-instellingen.

Minister Gallant sprak zijn waardering uit jegens de Generaal voor zijn persoonlijke bijdrage aan het verzekeren en verder versterken van onze banden.


Foto Ariel Hermoni / GPO

Hij dacht ook na over de grote waarde die het CENTCOM-kader biedt voor bilaterale en multilaterale defensiesamenwerking in het Midden-Oosten, en rechtstreeks bijdraagt ​​aan regionale veiligheid en stabiliteit. Hij sprak zijn toezegging uit om een ​​voortdurende dialoog te waarborgen, de samenwerking verder uit te breiden en het niveau van uitwisselingen te verdiepen in het licht van Iraanse en proxy-aanvallen op soevereine naties en pogingen om de regio te destabiliseren.

De partijen kwamen overeen om de dialoog voort te zetten.

33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page