top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant ontmoet de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken

Foto Elad Malka / GPO


Vandaag (dinsdag 9 januari 2024) had minister van Defensie Yoav Gallant een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken op het hoofdkantoor van het ministerie van Defensie in Tel Aviv.

 

Tijdens de bijeenkomst informeerde minister Gallant de secretaris over de ontwikkelingen in de oorlog tegen de terroristische organisatie Hamas in Gaza, inclusief de intensieve operaties die overal in de Gazastrook werden uitgevoerd met als doel de militaire en bestuurscapaciteiten van Hamas te ontmantelen.

 

Minister Gallant dacht na over veranderingen in de gevechtstactieken in het noordelijke deel van de Gazastrook, die de staat Israël in staat zullen stellen zijn doelen in de oorlog te bereiken. In dit verband benadrukte hij dat de operaties in de regio Khan Younis zullen worden geïntensiveerd en zullen worden voortgezet totdat het leiderschap van Hamas wordt ontdekt en de Israëlische gijzelaars veilig naar huis terugkeren.

 

De partijen bespraken ook de veiligheidsspanningen in het Midden-Oosten en de Iraanse agressie tegen Israël via volmachten.

 

Minister van Defensie Yoav Gallant: “Een verhoging van de druk op Iran is van cruciaal belang en kan regionale escalatie in andere arena’s voorkomen.”

 

Wat de noordelijke arena betreft, benadrukte de minister van Defensie de topprioriteit van het terugbrengen van de noordelijke inwoners van Israël naar hun huizen, terwijl tegelijkertijd de veiligheidsrealiteit in het gebied werd veranderd. De staat Israël geeft er de voorkeur aan deze doelen te bereiken via diplomatieke afspraken, maar bereidt ook militaire alternatieven voor.

 

Minister Gallant sprak zijn waardering uit aan minister Blinken en de Amerikaanse regering voor hun inzet voor de veiligheid van de staat Israël en voor hun steun tijdens deze oorlog. Minister Gallant dankte de minister ook voor zijn werk om de regionale stabiliteit in het Midden-Oosten te versterken.

 

204 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page