top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant ontmoet de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan

Screenshot video


Minister van Defensie Yoav Gallant tegen de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan: “De Verenigde Staten en Israël delen gemeenschappelijke belangen, gemeenschappelijke waarden en in deze oorlog delen we ook gemeenschappelijke doelen.


Dit is belangrijk voor de staat Israël en essentieel voor de rest van de regio, voor het Midden-Oosten. Dank aan de Verenigde Staten en aan u persoonlijk voor uw steun aan ons.”

 

“Hamas is een terroristische organisatie die zichzelf in de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd om Israël te bestrijden, en zij hebben infrastructuur onder de grond en boven de grond gebouwd en het is niet gemakkelijk om deze te vernietigen. Het zal enige tijd vergen – het zal meer dan enkele maanden duren, maar we zullen winnen en we zullen hen [Hamas] vernietigen.”

 

Vandaag (14 december 2023) ontmoette minister van Defensie Yoav Gallant de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan op het hoofdkwartier van het Ministerie van Defensie in Tel Aviv. Tijdens de bijeenkomst bespraken de partijen de operationele ontwikkelingen in Gaza, de noordgrens met Libanon, en de noodzaak om Israëlische burgers in staat te stellen terug te keren naar hun huizen in het noorden. Ze bespraken ook verschillende bedreigingen in het Midden-Oosten, waaronder Iraanse agressie via zijn bondgenoten in Libanon, Jemen, Irak en Syrië.


Minister Gallant benadrukte dat de staat Israël de internationale inspanningen ter bestrijding van zeebedreigingen zal steunen en zichzelf tegen elke dreiging zal verdedigen.

 

Minister Gallant sprak zijn diepe waardering uit aan de Amerikaanse regering voor de voortdurende steun die aan de staat Israël wordt verleend bij haar inspanningen om de gijzelaars naar huis terug te sturen en om haar operationele doel, namelijk het ontmantelen van de terroristische organisatie Hamas, te bereiken.

 

Minister van Defensie Yoav Gallant voorafgaand aan de ontmoeting met adviseur Sullivan:

 

“Meneer Sullivan, bedankt dat u tijdens deze oorlogsperiode naar Israël bent gekomen – wij waarderen het zeer. Wij waarderen uw persoonlijke inzet voor de staat Israël – voor de vrijlating van de gijzelaars, en voor de diplomatieke inspanning [die u leidt] en uw steun via het militaire kanaal. Bedankt."

 

“De Verenigde Staten en Israël delen gemeenschappelijke belangen, gemeenschappelijke waarden en in deze oorlog delen wij ook gemeenschappelijke doelen. Dit is belangrijk voor de staat Israël en het is essentieel voor de rest van de regio, voor het Midden-Oosten.”

 

“Het is niet gemakkelijk om een ​​democratie in een oorlog te betrekken, maar als we eenmaal in de oorlog zitten, zullen we zegevieren omdat we vechten voor de juiste kwesties en voor de juiste waarden. Bedankt dat u naast ons staat.”

 

“Hamas is een terroristische organisatie die zichzelf in de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd om Israël te bestrijden. en ze bouwden infrastructuur onder de grond en boven de grond, en het is niet gemakkelijk om deze te vernietigen. Het zal een lange periode vergen – het zal meer dan enkele maanden duren, maar we zullen winnen en we zullen ze vernietigen [Hamas]. Dus nogmaals bedankt voor uw komst naar Israël, voor uw hulp en steun, en ik kijk uit naar onze ontmoeting.”

203 weergaven0 opmerkingen
bottom of page