top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant ontmoet de Amerikaanse president Biden


Foto Shachar Yurman / GPO


Ook minister van Defensie Yoav Gallant had een ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden tijdens zijn solidariteitsbezoek aan Israël, in het kader van de bijeenkomst van het oorlogskabinet.

Minister Gallant: “In het huidige oorlogskabinet heb ik benadrukt dat we een oorlog voeren voor het voortbestaan ​​van Israël als een welvarende, Joodse staat in het Midden-Oosten. Ja, het is niet alleen onze oorlog. Vandaag staan ​​we aan de frontlinie van de vrije wereld – tegen de barbaarse terroristen die onze gedeelde waarden bedreigen. Dit zal een lange oorlog worden. En dit is een oorlog die we moeten winnen.”

Minister Gallant besprak het belang van Amerikaanse steun voor de Israëlische defensiecapaciteiten en sprak zijn waardering uit tegenover de president voor de onwrikbare inzet van zijn regering voor de veiligheid van Israël.

Minister Gallant besprak de wreedheden begaan door Hamas, waaronder de moord, verkrachting en ontvoering van kinderen, vrouwen, mannen en overlevenden van de Holocaust. Hij benadrukte dat niet alleen de veiligheid wordt aangevallen, maar ook de waarden die worden gedeeld door de Verenigde Staten, Israël en hun partners over de hele wereld.

132 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page