top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant ontmoet de Amerikaanse senior adviseur Amos Hochstein

Foto Ariel Hermoni / IMOD


Vandaag (donderdag 4 januari 2024) had minister van Defensie Yoav Gallant een ontmoeting met de Amerikaanse senior adviseur van president Biden, Amos Hochstein, op het hoofdkwartier van het ministerie van Defensie in Tel Aviv.

Minister Gallant werd vergezeld door IDF-stafchef luitenant-generaal. Herzi Halevi, de Israëlische ambassadeur in de VS Michael Herzog, en hoge defensiefunctionarissen bij het informeren van de speciale coördinator over de veiligheidssituatie aan de noordgrens van Israël en de voorwaarden die door het defensie-establishment worden vereist om de veilige terugkeer van de noordelijke gemeenschappen van Israël naar hun huizen in de VS te vergemakkelijken. regio.

Minister Gallant weerspiegelde de vastberadenheid van het Israëlische defensie-establishment om de veiligheidsrealiteit in Noord-Israël en langs de grens met Libanon te veranderen, en benadrukte de topprioriteit om ruim 80.000 ontheemde Israëli's in staat te stellen naar hun huizen terug te keren.

Minister Gallant: “Er is maar één mogelijk resultaat: een nieuwe realiteit in de noordelijke arena, die de veilige terugkeer van onze burgers mogelijk zal maken. Toch bevinden we ons op een kruispunt: er is een korte periode voor diplomatieke afspraken, waar wij de voorkeur aan geven. We zullen de dreigingen van de Iraanse proxy, Hezbollah, niet tolereren en we zullen de veiligheid van onze burgers garanderen.”

Minister Gallant sprak zijn waardering uit aan de heer Hochstein voor zijn werk in de regio en voor het weerspiegelen van de inzet van de Verenigde Staten en de Amerikaanse president Biden voor de veiligheid van de staat Israël.

216 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page