top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant ontmoet familieleden van gegijzelden


Minister Gallant in gesprek met een Bedoeïn wiens kind is ontvoerd. Foto Ariel Hermoni (IMOD)


Zondag 29 oktober 2023 heeft minister van Defensie Yoav Gallant een ontmoeting gehad met de families van Israëli's die door de terroristische organisatie Hamas naar Gaza zijn ontvoerd, evenals met families van nog vermiste personen.

Minister Gallant hield een open discussie met de familieleden, beantwoordde hun vragen en besprak de maatregelen die werden genomen om de gijzelaars terug te sturen en vermiste personen op te sporen.

Foto Ariel Hermoni (IMOD)


Minister Gallant: “Het was belangrijk voor mij om u te ontmoeten en van u te horen. Het terugsturen van de gijzelaars en het opsporen van vermiste Israëliërs is een missie van het allergrootste belang. Ik heb twee doelen: het terugbrengen van degenen die zijn ontvoerd en het winnen van deze oorlog. Al de rest is op dit moment minder belangrijk.”

Foto Ariel Hermoni (IMOD)


“We hebben voor deze specifieke missie de beste mensen uit alle takken van het defensie-establishment bijeengebracht. Jullie hebben allemaal gezien wie Hamas is – er is niets belangrijker dan het terugsturen van de gijzelaars en het uitroeien van Hamas.”

“De door Hamas gepubliceerde verhalen maken deel uit van hun psychologische spelletjes – en deze eisen een zware tol van het hele volk Israël. Hamas maakt op cynische wijze gebruik van degenen die ons dierbaar zijn – zij begrijpen de pijn en de druk.”

Foto Ariel Hermoni (IMOD)


“Onze activiteiten ter plaatse houden verband met de inspanningen om de gijzelaars terug te sturen. Als Hamas geen militaire druk voelt, komt er niets vooruit. Ze streven naar de ineenstorting van de Israëlische samenleving van binnenuit en gebruiken de gijzelaars op brute wijze. De militaire operatie is onder meer bedoeld om de kans op terugkeer van onze mensen te vergroten.”

“Ik ben elke dag met dit onderwerp bezig. De gijzelaars en vermiste Israëliërs zitten in mijn hart en gedachten – [ik heb ze in gedachten tijdens] veiligheidsbriefings en besluitvormingsprocessen. Het is een complexe situatie, vol hoop en teleurstellingen. Ik ben vastbesloten deze oorlog te winnen, en het teruggeven van de gijzelaars maakt deel uit van die overwinning.”

239 weergaven0 opmerkingen
bottom of page