top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant ontvangt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken in Zuid-Israël

Foto Ariel Hermoni / IMOD


Woensdag 1 mei 2024 ontving minister van Defensie Yoav Gallant de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken in het zuiden van Israël. De minister en secretaris bezochten kibboets Nir Oz, een van de gemeenschappen die op 7 oktober werd getroffen door een ernstige aanval door de terroristische organisatie Hamas.


De minister en secretaris bezochten ook “Kerem Shalom”, een van de belangrijkste grensovergangen die worden gebruikt om de levering van humanitaire hulp aan de burgerbevolking in Gaza te vergemakkelijken.

Bij aankomst op de grensovergang ontvingen de secretaris, de minister en hun respectieve delegaties een professionele briefing door hoge veiligheidsfunctionarissen, gericht op de inspanningen die zijn geleverd om humanitaire hulp te verlenen, evenals op de maatregelen die zijn genomen door het Zuidelijk Commando van de IDF om de coördinatie en het oplossen van conflicten te stroomlijnen. met internationale partners en organisaties. Later op de dag toerden minister Gallant en secretaris Blinken langs de verschillende stations van de grensovergang, waarbij ze het veiligheids- en inspectieproces van inkomende goederen over het hoofd zagen.

De secretaris en de minister hielden een gesprek, bijgestaan ​​door hoge functionarissen, waaronder de chef van de generale staf van de IDF, luitenant-generaal Herzi Halevi, directeur-generaal van het Israëlische Ministerie van Defensie, majoor-generaal (Res.) Eyal Zamir, en directeur van het Israëlische Ministerie van Defensie. het Beleidsbureau Dror Shalom. De partijen bespraken de inspanningen om de gijzelaars die in Gaza werden vastgehouden terug te sturen, en het belang van voortzetting van de militaire operaties om de terroristische organisatie Hamas te ontmantelen.

Foto Ariel Hermoni / IMOD


Transcriptie van de opmerkingen van de minister:

“Ik heb zojuist een productief bezoek achter de rug met minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, hier in Kerem Shalom. We bespraken hoe we de stroom van humanitaire hulp naar Gaza gaan uitbreiden. We hebben besloten vandaag de ‘Erez’-grensovergang aan de noordkant van Gaza te openen en schepen toe te staan ​​humanitaire goederen in Ashdod te lossen en rechtstreeks naar de noordkant van Gaza te kunnen varen om water, humanitaire goederen, medicijnen en voedsel. We nemen belangrijke maatregelen om de omvang van de humanitaire hulp aan Gaza te vergroten. Dit is essentieel.”

Foto Ariel Hermoni / IMOD


“Wij vechten tegen Hamas, een meedogenloze terroristische organisatie. We vechten niet tegen de burgers in Gaza, en we zullen de levering van humanitaire hulp vergemakkelijken. Tegelijkertijd zou ik, zoals ik al zei en tegen de minister van Buitenlandse Zaken zei, willen benadrukken – deze oorlog is begonnen door Hamas, een meedogenloze terroristische organisatie die zich [slechts] enkele meters van de grens van Israël bevindt, als proxy van Iran. Ze vielen ons aan op 7 oktober en doodden meer dan duizend onschuldige mensen, waaronder kinderen, vrouwen en mannen. Ze hebben er meer dan 250 ontvoerd; 133 bevinden zich nog steeds in Gaza. We zijn vastbesloten om de Hamas-organisatie te vernietigen en de gijzelaars terug te brengen naar hun families.”

148 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page