top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant: “Slechts 80 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog slaan ineen"


Foto Ariel Hermoni / IMOD


Vandaag (donderdag 28 september 2023) ondertekenden de ministeries van Defensie van Israël en Duitsland een historische overeenkomst voor de levering van het “Arrow-3”-systeem aan Duitsland – een overeenkomst die 3,5 miljard dollar bedraagt ​​– de grootste tot nu toe.

Bij deze gelegenheid werd een feestelijke ceremonie gehouden op het Duitse Ministerie van Defensie in Berlijn, georganiseerd door minister van Defensie Boris Pistorius.

Aan het begin van de ceremonie ondertekenden de ministers een gezamenlijke verklaring waarin ze uitdrukking gaven aan hun gedeelde inzet voor het versterken van de defensiebanden tussen hun landen.


Dit werd gevolgd door een korte ondertekeningsceremonie waarbij de directeur-generaal van het Israëlische Ministerie van Defensie, Eyal Zamir, en de directeur-generaal van het Federale Bureau voor Bundeswehr-uitrusting, Annette Lehnigk-Emden, de letter of commitment ondertekenden die nodig was om door te gaan met de Arrow-3-overeenkomst. In de brief wordt een toezegging van 600 miljoen dollar besproken, die de partijen in staat zal stellen onmiddellijk aan het project te gaan werken.

Foto Ariel Hermoni / IMOD

Na de ceremonie legden de ministers verklaringen af ​​voor de pers.

Hieronder vindt u fragmenten uit de verklaring van minister van Defensie Yoav Gallant, evenals de volledige verklaring in het bijgevoegde document.

“De “Arrow-3 voor Duitsland” is de grootste overeenkomst die tot nu toe is ondertekend, en we zijn toegewijd aan een tijdige en effectieve levering. Deze overeenkomst is een tastbaar bewijs dat Israël en Duitsland echte partners zijn.”

“Net zoals het [Arrow-3] het Israëlische luchtruim bewaakt en levens redt, zal het nu ook Duitsland en zijn burgers verdedigen, en mogelijk soepel integreren met NAVO-systemen.”

“Vandaag is de staat Israël bereid om onze defensie- en industriële samenwerking uit te breiden, met extra mondiale partners.”

“De Iraanse vingerafdruk is overal – van de honderdduizend raketten die Iran aan Hezbollah in Libanon heeft geleverd, tot de wapens die worden gebruikt voor terreuraanslagen tegen Israëliërs, en de raketaanvallen op onze Golfburen.”

“De Iraanse UAV’s waarmee onschuldige burgers over de hele wereld werden gedood, dienen als voorproefje van wat de wereld zal zien als het raketembargo volgende maand afloopt. Iran zal een vrije pas krijgen om geavanceerde raketten over de hele wereld te verspreiden.”109 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page