top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant: stoppen niet voordat de gijzelaars thuis zijn en Hamas is vernietigd"


Foto Ariel Hermoni / GPO


Vandaag (woensdag 15 november 2023) had minister van Defensie Yoav Gallant een ontmoeting met de Amerikaanse speciale coördinator voor het Midden-Oosten, Brett McGurk, op het hoofdkwartier van het Ministerie van Defensie in Tel Aviv.


Minister Gallant begon de bijeenkomst met het uiten van zijn waardering aan de Amerikaanse regering voor de voortdurende steun en het diepe partnerschap op alle niveaus.

Daarna zei minister van Defensie Yoav Gallant tegen de speciale coördinator voor het Midden-Oosten Brett McGurk: “De staat Israël zal zijn operaties in Gaza niet stopzetten totdat onze troepen hun missies hebben vervuld: het vernietigen van Hamas en het terugbrengen van onze gijzelaars naar hun families.”


Minister Gallant informeerde de coördinator over de operationele ontwikkelingen, terwijl IDF-troepen oprukken in Gaza en zich richten op de terreurinfrastructuur van Hamas. Ze bespraken de complexiteit van deze operaties in het licht van de verschansing van Hamas in stedelijke omgevingen en het cynische gebruik van civiele instellingen, waaronder meerdere ziekenhuizen.

Minister Gallant besprak de gijzeling uitvoerig en deelde inlichtingen en details over de status van degenen die door Hamas gevangen werden gehouden, evenals de pogingen om hen naar huis terug te sturen (inclusief Israëlische en Amerikaanse staatsburgers).

De partijen bespraken ook de humanitaire inspanningen en het overwinnen van uitdagingen bij het faciliteren van humanitaire hulp aan de burgerbevolking. Ze bespraken de rol van de internationale gemeenschap bij het mogelijk maken van de toename van de levering van dringende voorraden.

De twee kwamen overeen om nauw contact te houden.

346 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page