top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant tegen de IDF-troepen in Rafah: "het terug krijgen van de gijzelaars en het ontmantelen van Hamas, worden benadrukt door onze acties in Rafah.”

Foto Ariel Hermoni / IMOD


Vandaag (zondag 26 mei 2024) heeft minister van Defensie Yoav Gallant een beoordeling van de operationele situatie gehouden in Rafah, samen met plaatsvervangend hoofd van de generale staf, majoor-generaal Amir Baram, commandant van divisie 162 en de commandanten van de gevechtsbrigades die zijn ingezet.

 

Tijdens de beoordeling werd minister Gallant geïnformeerd over de operaties van de troepen boven en onder de grond, evenals over de verdieping van de operaties in aanvullende gebieden met als doel Hamas-bataljons te ontmantelen. Minister Gallant sprak later met soldaten die in reservedienst dienden in het Rafah-gebied.

 

Fragmenten uit de opmerkingen van minister Gallant:

 

“Onze doelstellingen in Gaza worden hier in Rafah benadrukt: het vernietigen van Hamas, het terugsturen van de gijzelaars en het handhaven van de vrijheid van opereren.”

 

“Wat de gijzelaarskwestie betreft: we leveren enorme inspanningen en zullen dat blijven doen, zowel via kinetische activiteiten als door het bereiken van overeenkomsten.”

 

“[Sprekend tot de troepen] Bedenk dat het jouw taak is om Hamas te elimineren, om deze oorlog te winnen. Het is onze taak om uw prestaties naar een hoger niveau te tillen in Gaza en in het hele Midden-Oosten. Deze problemen hangen met elkaar samen.”

 

“In de IDF is er maar één autoriteit – het is de autoriteit van de commandant, en elke persoon heeft zijn eigen commandant, of het nu de pelotonscommandant, bataljonscommandant, brigade- of divisiecommandant is – en ten slotte is er de chef van de generale staf. . Hij is degene die het leger leidt. Er zijn geen externe partijen of actoren die namens hem spreken. Dit is de wet en zo werkt het en zo zal het blijven werken.”

 

“[In gesprek met de soldaten] Hartelijk dank voor voor wat jullie doen tijdens de gevechten sinds 7 oktober – reservisten met gezinnen, ik waardeer jullie opoffering en ik weet dat mijn waardering het sentiment van het hele Israëlische publiek weerspiegelt. Nogmaals hartelijk dank."

503 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 commenti


R Thomasson
R Thomasson
27 mag

Doel nr. 1 moet zijn: Het terugkrijgen van de gijzelaars: allemaal! Zonder de gijzelaars moeten hevige bombardementen gewoon doorgaan. Het vernietigen van de Hamas, of ontmantelen daarvan is een kletspraatje. Degene die de Hamas wil vernietigen moet de hele Gazaanse bevolking uitroeien. Zij zijn ALLEMAAL 100% Hamas. Vergelijk het met de mogelijkheid dat in Nederland nooit meer zouden wateroverlast of dijkdoorbraak plaatsvinden. Dat men de waterschappen niet meer nodig zou hebben. De Palestijnen zijn risico factor net als wateroverlast in Nederland, of een Tsunami in Japan. Men kan ze niet uitsluitend, maar men kan ervoor zorgen dat de schade zou zoveel mogelijk beperkt blijven.

Mi piace

R Thomasson
R Thomasson
27 mag

Doel nr. 1 moet zijn: Het terugkrijgen van de gijzelaars: allemaal! Zonder de gijzelaars moeten hevige bombardementen doorgaan. Het vernietigen van de Hamas, of ontmantelen daarvan is een

Mi piace
bottom of page