top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant tegen de soldaten van Divisie 98: "de missie die jullie uitvoeren is ongekend"

Foto Ariel Hermoni / IMOD


Minister van Defensie Yoav Gallant heeft donderdag een situatiebeoordeling gehouden op het hoofdkwartier van Divisie 98, die actief is in het gebied van Khan Younis. Minister Gallant hield een briefing over de operaties van de troepen in het zuidelijke deel van de Gazastrook.


De briefing werd bijgewoond door divisiecommandant luitenant-kolonel Dan Goldfuss, inlichtingencommandant voor de gijzeling, generaal-majoor (res.) Nitsan Alon, en vertegenwoordigers van de ISA en de IDF. Na afronding van de beoordeling heeft de minister een open gesprek gevoerd met militairen in de divisie.

Fragmenten uit zijn opmerkingen:

“Deze divisie, met haar eenheden en brigades, voert een taak uit die nog nooit eerder is uitgevoerd. Onze troepen bereiken commandocentra, wapendepots en productiefaciliteiten.”

“Onze operaties zijn essentieel voor het bereiken van de doelstellingen van de oorlog. We zien de resultaten en de vernietiging van vijandelijke troepen [Hamas].”

“De taak hier is om Hamas te ontmantelen, zodat het niet langer over militaire en bestuurscapaciteiten beschikt. We zullen veel doorzettingsvermogen en vastberadenheid moeten tonen.”213 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page