top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant: “We strekken onze armen in vrede uit"


Foto GPO

Minister van Defensie Yoav Gallant heeft woensdagmorgen opmerkingen gemaakt over de activiteiten van de IDF in Jenin tijdens een vergadering van het Arbeids- en Welzijnscomité in de Knesset.

Hier aan paar van de meest belangrijke opmerkingen:


“Ik wil allereerst mijn oprechte condoleances betuigen aan de familie van wijlen Sergeant First Class David Yehuda Yizhak, een gevechtssoldaat in de 'Egoz'-eenheid en inwoner van de gemeenschap van 'Beit El'. Hij werd 's nachts gedood, aan het einde van de militaire operatie.

Het vreselijke nieuws van zijn overlijden komt na de voltooiing van een succesvolle, nauwkeurige en gedurfde operatie uitgevoerd door IDF-soldaten in de twee brigades die het Jenin-gebied binnenvielen.

“Onze troepen opereerden op tientallen locaties waar terroristen munitie, explosieven en verschillende soorten wapens produceerden. Deze 'productielijn' werd vernietigd als gevolg van de acties van IDF en ISA-troepen.”

“We opereerden op basis van nauwkeurige informatie, maar we moesten aanzienlijke risico's nemen. Het was belangrijk om te onthouden dat er twaalfduizend burgers in het kamp wonen, en we hebben alle nodige maatregelen genomen om schade aan burgers te voorkomen.”

“Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor de chef van de generale staf van de IDF, de directeur van de ISA, de IDF-commandanten en de gevechtssoldaten die met buitengewone precisie, professionaliteit en moed opereerden. Ze brachten een duidelijke boodschap over: terroristen zullen zich nergens kunnen verbergen.”

“We strekken onze armen in vrede uit en zoeken coëxistentie met iedereen. Aan de andere kant zal iedereen die probeert de kinderen en de burgers van Israël schade toe te brengen, de volledige kracht van de IDF en de Israëlische defensie-instelling ervaren.”

96 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page