top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant: "we zijn in oorlog op meerdere fronten verwikkeld"


Foto GPO


Minister van Defensie Yoav Gallant verklaarde dinsdag dat Israël in een oorlog zit op zeven verschillende fronten – een die een lange, harde oorlog zou worden met een hoge prijs, en of het nu maanden duurt of jaren, deze zaak moet worden afgehandeld.


“We bevinden ons in een oorlog die uit meerdere arena’s bestaat, we worden aangevallen vanuit zeven verschillende sectoren: Gaza, Libanon, Syrië, Westbank, Irak, Jemen en Iran”, zei Gallant tegen de Commissie Buitenlandse Zaken en Defensie, aldus The Jerusalem Post.


“We hebben al gereageerd en gehandeld in zes van deze decreten, en ik zeg hier op de meest expliciete manier: iedereen die tegen ons optreedt is een potentieel doelwit, er is voor niemand immuniteit.


“De staat Israël zal weten wat hij moet doen, het veiligheidssysteem wordt voorbereid, de realiteit waarin we worden aangevallen en tegengehouden is naar ons oordeel correct en de resultaten in Gaza worden door iedereen gezien en begrepen. zij zijn in het bijzonder Hamas, Iran en Hezbollah."


"Ik wil je vertellen dat dit een lange, harde oorlog is. Er hangt een prijs aan, een hoge prijs, maar de rechtvaardiging ervan is de hoogste die mogelijk is", verklaarde Gallant verder. "We zijn op brute wijze en barbaars aangevallen om ons te ontmoedigen hier te wonen. We moeten duidelijk maken dat wie zo'n stap zet, gestraft zal worden.


Of het nu maanden duurt of jaren, deze zaak moet worden afgehandeld."


450 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page