top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant: "zonder een duidelijke overwinning zullen we niet in het Midden-Oosten kunnen leven"

Foto Ariel Hermoni / IMOD


Minister van Defensie Yoav Gallant was dinsdag 2 januari 2024 samen met plaatsvervangend hoofd van de generale staf, majoor-generaal Amir Baram, de Gazastrook binnengegaan om samen met de troepen van Divisie 99 een operationele situatiebeoordeling uit te voeren. onder leiding van divisiecommandant Brig. Generaal Barak Hiram.

 

Minister Gallant sprak over het belang van het behouden van de Salah-al-Din-route om de prestaties in het noordelijke deel van de Gazastrook te versterken, terwijl de inspanningen werden geconcentreerd op het gebied van Khan Younis.

 

Minister Gallant sprak met reservetroepen van Brigade 646 en sprak zijn waardering uit voor hun operaties tijdens de oorlog.

 

Fragmenten uit de opmerkingen van de minister (vertaald uit het Hebreeuws):

 

In zijn toespraak tot de troepen zei hij: “Ik waardeer oprecht alles wat u doet – uw vermogen om de afgelopen drie maanden te opereren en te vechten, terwijl uw partners en kinderen thuis zijn. Ik ben ook vervuld van dankbaarheid voor onze gesneuvelde soldaten.”

 

“Er is geen waardevollere missie dan degene die we momenteel proberen te verwezenlijken. Israël werd op brute wijze aangevallen – de bedoeling [van de daders] was om ons te ontmoedigen hier te wonen. Drie maanden geleden omvatte [deze aanval] de moord op kinderen en baby's, en de verkrachting van vrouwen – dingen die geen enkel land kan toestaan, zeker de staat Israël niet.”

 

“We moeten om twee redenen als overwinnaar uit de strijd komen: ten eerste om een ​​prijs te kunnen eisen [van de terroristen], en om ervoor te zorgen dat iedereen die in de buurt van de Gazastrook woont dit veilig kan doen. Bovendien moet een scenario waarin 1500 mensen worden gedood of gegijzeld, eindigen met duidelijke afschrikking en overwinning, anders kunnen we niet in het Midden-Oosten leven. Daarom zijn wij vastbesloten onze doelstellingen te verwezenlijken.”

 

“Jullie [verwijzend naar de troepen] bevinden zich op de route, wat betekent dat er binnenkort overal om je heen verschillende soorten operaties zullen worden uitgevoerd. In het noorden vernietigden we twaalf Hamas-bataljons. Dit betekent niet dat we alle terroristen hebben geëlimineerd – maar het scenario waarin een terrorist een verrekijker oppakt, verslag uitbrengt, mortieren afschiet en vervolgens een bataljonscommandant manoeuvrerende troepen [terroristen] stuurt – dit scenario is hier niet relevant. Er zijn nog steeds terroristen, enkele duizenden van de vijftien- of achttienduizend die zich in dit gebied bevonden. Een groot aantal terroristen werd geëlimineerd, terwijl sommigen naar het zuiden vluchtten. Dit betekent dat we op deze plek tactisch gesproken zullen opereren via vuurkracht, enige manoeuvres en speciale operaties, en indien nodig zullen we dit gebied een tijdje vasthouden. Het doel is om de vijand [Hamas-terroristen] uit te putten en te elimineren.”

 

“In het zuidelijke deel van de Gazastrook is de realiteit anders: in het gebied van Khan Younis en omgeving voeren we een 'cross-stage effort' uit. Het is gericht op wat zich boven de tunnels bevindt waar hoge Hamas-functionarissen zich op grote diepte schuilhouden.”

 

“Onze handelwijze verandert afhankelijk van onze prestaties en situatiebeoordelingen. We geven niet op – het is niet dat we onze activiteiten nu stopzetten – er heerst een verkeerd gevoel [hierover] dat ik heb gehoord.”

 

“De resultaten zullen duidelijk zijn. We beëindigen deze campagne wanneer Hamas niet langer functioneert als een bestuursorgaan en zeker niet als een militair orgaan dat troepen stuurt om aanvallen uit te voeren. Nu blijven we onze capaciteiten behouden. Daarnaast zijn er helaas nog steeds Er zijn nog meer bedreigingen, waarvan de eerste en meest prominente is wat er in het noorden gebeurt. We zullen een voorbereidingsproces beginnen om dit aan te pakken. We houden de arena voortdurend in de gaten en houden de vinger aan de trekker, voor zover het gaat om wat er in het noorden gebeurt. noordelijke arena.”

368 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page