top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gantz: "alleen de chef van de IDF bepaalt de militaire regels"


Foto via GPO


Minister van Defensie Benny Gantz bezocht IDF’s Intelligence Division samen met de directeur van de IDI Maj.-Gen. Aharon Haliva, het hoofd van de onderzoeksafdeling, het hoofd van de inlichtingenoperaties en andere hoge ambtenaren.


Minister Gantz hield een situatiebeoordeling met betrekking tot verschillende uitdagingen, waaronder Iran, de noordelijke arena en de Palestijnse arena. Hij besprak ook de lessen die hij had getrokken uit operatie "Breaking Dawn" en maakte een rondleiding door het hoofdkwartier van de eenheid.

De minister sprak zijn waardering uit voor het werk van de eenheid tijdens de recente militaire operatie, waaronder de nauwe samenwerking met de ISA. Hij sprak ook zijn waardering uit voor hun voortdurende operationele activiteiten in alle arena's.

Fragmenten uit de opmerkingen van de minister:

"Ik heb zojuist een situatiebeoordeling en een reeks inlichtingenonderzoeken van alle arena's afgerond. Later vandaag zal ik een situatiebeoordeling uitvoeren die is gericht op Palestijnse zaken, in het licht van de recente toename van terreuraanslagen. Onze uitstekende inlichtingendienst en uitstekend personeel, aanvallen voorkomen en levens redden. Als gevolg van onze nauwkeurige inlichtingen en de operationele methoden die we hebben ontwikkeld, opereren we op een nauwkeurige manier tegen terrorisme, beschermen we de burgers van Israël en verminderen we de schade aan onschuldige burgers.'

“De chef van de generale staf van de IDF, en hij alleen, bepaalt en zal de regels voor betrokkenheid bepalen in overeenstemming met onze operationele behoeften en waarden van de IDF. Deze instructies worden strikt uitgevoerd door soldaten en hun commandanten. IDF-troepen hebben mijn volledige steun in hun missie om de burgers van Israël te beschermen."

"Tegelijkertijd eisen we dat de Palestijnse Autoriteit zich niet alleen uitspreekt tegen terrorisme, maar er ook tegen optreedt. De verspreiding van wapens en gebrek aan bestuur schaadt zowel het Palestijnse volk als de Palestijnse Autoriteit zelf. Ik heb deze boodschap nogmaals overgebracht vandaag aan het PA-leiderschap. We zullen niet toestaan ​​dat gewapende mannen die Israëli's willen vermoorden, vrij rondlopen. We zullen ze achtervolgen en stoppen. Tegelijkertijd zullen we gematigde actoren blijven versterken en schade aan de routinematige levens voorkomen van de meerderheid, die niet betrokken zijn bij terrorisme.”

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page