top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gantz: "In afgelopen maanden hebben we meer dan 1000 terroristen aangehouden"


Minister Gantz tijdens zijn gesprekken met de IDF-commandanten. Foto Ariel Hermonin / IMoD


Minister van Defensie Benny Gantz bezocht dinsdag de Divisie Judea en Samaria samen met het hoofd van het Directoraat Planning en Multi-Domain Force Buildup Maj.-Gen. Yaakov Banjo, hoofd van het Centraal Commando Maj.-Gen. Yehuda Fuchs, en commandant van de divisie Judea en Samaria, brigadegeneraal Avi Bluth.

Minister van Defensie Benny Gantz maakte een rondleiding door de divisie en voerde een dialoog met commandanten en soldaten die in het gebied dienden. Hij prees de troepen voor hun activiteiten in het licht van veiligheidsproblemen, met name in de recente periode waarin het aantal terreuraanslagen in het gebied is toegenomen.

Wat fragmenten uit de opmerkingen van de minister::

“Ik heb een rondreis gemaakt door de divisies Judea en Samaria, tegen de achtergrond van toegenomen terrorismebestrijdingsoperaties. De afgelopen maanden hebben we meer dan duizend terroristen opgepakt en gedwarsboomd.

Ik sprak met de commandanten in het gebied en bracht mijn persoonlijke waardering over, evenals de waardering van alle Israëlische burgers voor hun operaties. Ik heb benadrukt dat onze troepen volledige vrijheid van handelen hebben bij activiteiten op het gebied van terrorismebestrijding en benadrukte de noodzaak om op een vastberaden, gerichte en verantwoordelijke manier te werk te gaan bij het aangaan van complexe veiligheidsuitdagingen. Ik weet dat we iemand [onze troepen] kunnen vertrouwen. We zullen vastberaden optreden tegen terrorisme, terwijl we voorkomen dat de routinematige levens en economische activiteiten van onschuldigen worden geschaad.

Ik wil graag duidelijk zijn: we zullen iedereen die opstaat om ons te vermoorden in handen krijgen - altijd en overal.

De daders van terrorisme schaden het Palestijnse volk, hun levensonderhoud en het vermogen om hun gemeenschappelijke belangen te behartigen. We blijven werken zoals nodig wordt geacht.”
40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page