top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gantz naar US om Iran deal tegen te houden; Bennett doet oproep aan Biden


Minister van Defensie Benny Gantz. Foto screenshot YouTube


Vanuit Israël wordt de druk op de regering Biden om niet akkoord te gaan met de door de EU gepushte Iran deal, groter. Zo zal minister van Defensie Gantz donderdag naar de US vertrekken en deed Naftalie Bennett een dringende oproep aan president Biden tegen de Iran deal.


In zijn oproep aan president Biden zei Bennett: “Ik roep president Biden en de Amerikaanse regering op om, zelfs nu op dit laatste moment, af te zien van het ondertekenen van de overeenkomst met Iran. Deze overeenkomst zal ongeveer een kwart biljoen dollar naar de portemonnee van de Iraanse terreuradministratie en naar haar regionale volmachten sturen , en zal Iran in staat stellen om centrifuges te ontwikkelen, installeren en exploiteren, met bijna geen beperkingen, in slechts twee jaar.


Het afgelopen jaar, zelfs toen het heel dichtbij was, hebben we onze tegenhangers in het Witte Huis met succes overtuigd om niet toe te geven aan de Iraanse eisen. Ik hoop dat dit zo zal blijven.


Op de een of andere manier is de staat Israël geen partij bij de overeenkomst. Israël is niet gebonden aan een van de beperkingen die voortvloeien uit de overeenkomst en zal alle beschikbare instrumenten gebruiken om te voorkomen dat het Iraanse nucleaire programma doorgaat.”


Minister van Defensie Benny Gantz kondigde dinsdag aan dat hij later deze week naar de Verenigde Staten zal reizen voor een reeks ontmoetingen met Amerikaanse defensiefunctionarissen.


Gantz zei eerder dat Israël contact had met zowel de VS als de regionale landen over de gesprekken om de nucleaire deal met Iran te herstellen, te midden van berichten over recente vooruitgang in de onderhandelingen.


"We zullen er alles aan doen om de overeenkomst te beïnvloeden", zei Gantz tijdens een fractievergadering van zijn partij Nationale Eenheid.


Ondertussen doet de EU-buitenland commissaris, Borell, er alles aan om een Iran deal rond te krijgen, waarbij het doen van concessies aan Iran geen enkel probleem blijkt te zijn.82 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page