israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Minister van Defensie Gantz ondertekende een bevel tot inbeslagname van cryptocurrency


Screenshot YouTube


Minister van Defensie Benny Gantz ondertekende voor de derde keer een bevel tot inbeslagname van cryptocurrency voor een bedrag van tienduizenden Shekels van 12 digitale Hamas accounts.


Dit omvat ongeveer 30 digitale portemonnees van bedrijven die het Al'matchadun-wisselkantoor van de familie Shamlach hebben bijgestaan ​​en zijn aangemerkt als een terreurorganisatie. De familie Shamlach bezat een deel van de in beslag genomen cryptocurrency.


De familie Shamlach helpt, via de valutawisselbedrijven die ze bezit, de Hamas-terreurorganisatie, met name haar militaire tak, door tientallen miljoenen dollars per jaar over te maken. Als zodanig werden de bedrijven aangemerkt als terreurorganisaties.


De cryptocurrency werd in beslag genomen in een gezamenlijke operatie van het National Bureau for Counter Terror Financing in Israel (NBCTF), de nationale cybereenheid van Lahav 433 en de inlichtingenafdeling van de IDF.


Minister van Defensie Benny Gantz: "We blijven de instrumenten uitbreiden om terreur en de bedrijven die het ondersteunen, uit te breiden. Ik prijs de betrokken organisaties voor hun inlichtingen-, operationele en juridische samenwerking. We zullen alle maatregelen blijven nemen die nodig zijn om terreur te bestrijden."


66 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws