top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gantz ondertekent administratief beslagleggingsbevel tegen Libanese bedrijven


Screenshot YouTube


Als onderdeel van een gezamenlijke operatie van de Israëlische militaire inlichtingendienst en het Nationaal Bureau voor terrorismefinanciering van Israël (NBCTF) bij het ministerie van Defensie, heeft minister van Defensie Gantz een inbeslagnamebevel ondertekend voor drie Libanese bedrijven die op permanente basis handelsbetrekkingen onderhouden met Hezbollah, en hen te voorzien van apparatuur die wordt gebruikt voor precisieraketten.


Dit bevel maakt deel uit van de richtlijn van de minister van Defensie om de economische druk op precisieprojecten in Libanon te vergroten, en sluit aan bij een bevel tot inbeslagname dat afgelopen augustus door de minister van Defensie tegen een ander bedrijf was ondertekend.


De bedrijven waartegen het bevel tot inbeslagneming is uitgevaardigd, zijn Toufali, Moubayed en Barakat. Deze bedrijven handelen in machines, oliën en ventilatiesystemen die nodig zijn voor de productielijn van Hezbollah en het precisieraket project in het bijzonder.


Door de inbeslagnames van de minister van Defensie kunnen de bedrijven op de zwarte lijst van de financiële systemen wereldwijd worden geplaatst en wordt het voor hen erg moeilijk om te blijven opereren.


Minister van Defensie Benny Gantz: "In plaats van de burgers van Libanon te helpen en te rehabiliteren, blijft Hezbollah de burgers van Libanon en het hele land in gevaar brengen en chaos zaaien. Hezbollah ondermijnt, met de steun van Iran, het vermogen om Libanon te stabiliseren. Israël zal doorgaan met het Libanese volk bereiken en humanitaire hulp bieden, terwijl ze tegelijkertijd doorgaan met het ondermijnen van pogingen om geavanceerde wapens te introduceren die de burgers in gevaar brengen, met de nadruk op het promoten van het Iraanse precisieproject dat werkt vanuit het hart van Libanon”.


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page