top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gantz tegen de Amerikaanse president Biden: "we zijn uw leiderschap dankbaar"


Minister van Defensie Gantz, president Biden, premier Lapid. Foto Ariel Hermoni / MDO


Minister van Defensie Benny Gantz hield woensdag na de officiële ontvangst van de Amerikaanse president op Ben Gurion Airport, een veiligheidsbriefing voor de Amerikaanse president Joe Biden op een terrein van het ministerie van Defensie op de luchthaven Ben-Gurion, met de Israëlische lucht- en raketafweersystemen, in aanwezigheid van premier Yair Lapid.


President Biden werd begroet door de Israëlische premier Yair Lapid, en werd vergezeld door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony J. Blinken en de nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan. De Israëlische delegatie die bij de briefing aanwezig was, omvatte de IDF-chef van de generale staf, luitenant-generaal. Aviv Kohavi, directeur-generaal van het Israëlische Ministerie van Defensie Maj.-Gen. (Res.) Amir Eshel, hoofd van de NSC Eyal Hulata, en de Israëlische ambassadeur in de VS Michael Herzog.


Tijdens de briefing presenteerde minister Gantz het krachtige lasersysteem van Israël, evenals de Iron Dome en andere elementen van de meerlaagse luchtverdediging van Israël.


Tijdens de briefing presenteerde minister Gantz president Biden een UAV die was onderschept in een succesvolle test van het krachtige lasersysteem. De test vond plaats in maart van dit jaar.

Foto Ariel Hermoni / MDO


Tijdens de briefing zei minister Gantz tegen president Biden: “Tijdens uw ambtstermijn en met uw regering, mijnheer de president, hebben we baanbrekende stappen gezet in het versterken van de regionale veiligheidssamenwerking – we zijn buitengewoon dankbaar voor uw leiderschap. We zijn dankbaar voor uw standvastige steun voor de veiligheid van Israël en voor de hulp die werd goedgekeurd, inclusief 1 miljard USD voor het aanvullen van Iron Dome-systemen.


Hij voegde eraan toe: “Onze regionale samenwerking omvat landen die op zoek zijn naar stabiliteit en vrede. De regionale architectuur en stabiliteit die de VS leiden, zullen de economische groei en de bescherming van mensenrechten in de regio bevorderen. Ik ben er zeker van dat we onder uw leiding en samen met Amerikaanse veiligheidsorganisaties zullen doorgaan met het ontwikkelen van defensiesamenwerking op het land, in de lucht, in de maritieme arena en in de cyberspace.”


Minister Gantz: “De unieke band tussen Israël en de Verenigde Staten is sterker dan ooit. De staat Israël is er zeker van dat de president de nodige maatregelen zal blijven nemen om te voorkomen dat Iran een kernwapen krijgt.”


49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page