top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gantz tegen Hamas en andere terreurgroepen in Gaza: "uw tijd is om"


Minister van defensie Gantz(M) met rechts van hem de opperbevelhebber van de IDF, Kochavi. Foto Ariel Hermoni /GPO


Minister van Defensie Benny Gantz hield vandaag, vrijdag, een situatiebeoordeling op het hoofdkwartier van het IDF Southern Command, in aanwezigheid van de IDF-chef van de generale staf, het hoofd van de ISA, de generaal van het zuidelijke commando en het hoofd van de Gazastrook. Divisie.


Na deze bijeenkomst ging de minister naar de diverse gemeenschappen rond de grens met Gaza waar hij een ontmoeting had met de leiders van de gemeenschappen die grenzen aan Gaza.


Fragmenten uit de opmerkingen van minister Gantz aan het einde van de situatiebeoordeling:


“De situatie in het zuiden van Israël is gespannen. Ik ben hier vandaag gekomen, samen met de chef van de generale staf van de IDF, het hoofd van de ISA en de generaal van het Zuidelijk Commando, om een ​​situatiebeoordeling uit te voeren en de acties voor te bereiden die de dreiging voor deze regio zullen wegnemen, in overeenstemming met de operationele overwegingen van de staat Israël. Vanaf hier zal ik reizen om de gemeenschapsleiders van de regio te ontmoeten.


Ten eerste wil ik mijn steun uitspreken voor alle gemeenschappen die grenzen aan Gaza.

De staat Israël heeft de plicht en verantwoordelijkheid om u te verdedigen en te beschermen.


De burgers van Israël en in het bijzonder de inwoners van het zuiden van Israël hebben in de loop der jaren buitengewone veerkracht getoond. Onze missie is ervoor te zorgen dat de spanning wegvalt en dat de routine terugkeert.


Aan de zuidelijke gemeenschappen - wij staan ​​achter u en zullen alle nodige maatregelen nemen om u te verdedigen, op een manier die zowel beslissend als verantwoordelijk is, en die beantwoordt aan de operationele overwegingen die zijn opgesteld om de gewenste resultaten te bereiken.


Aan onze vijanden, en in het bijzonder aan het leiderschap van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad, zou ik willen benadrukken: uw tijd is om. De dreiging in deze regio zal op de een of andere manier worden verwijderd.


De situatie waarin verschillende terroristen organisaties, waarvan sommige zich niet eens in dit gebied bevinden en die het volk van Gaza in gijzeling houden, zal averechts werken.


Degenen die het vermogen van 14.000 arbeiders uit Gaza die momenteel in Israël werken om in hun levensonderhoud te voorzien, schaden, die ervoor zorgen dat producten bij grensovergangen blijven liggen en bederven, en die leiden tot elektriciteits- en voedseltekorten, doen in de eerste plaats de bevolking van Gaza pijn en zullen verantwoordelijkheid moeten nemen [voor dit lijden].


De IDF, ISA en alle veiligheidstroepen bereiden zich voor op elke actie die op elk front kan worden ondernomen - in de noordelijke, centrale of zuidelijke regio's van Israël. We zetten de operationele activiteiten in alle arena's voort, indien nodig.


Ik zou de internationale gemeenschap willen toespreken, in het bijzonder de landen die betrokken zijn bij Gaza: de staat Israël opereert op een verantwoordelijke en ingetogen manier, vanuit een plaats van kracht. We zullen met interne veerkracht en externe kracht opereren om het routinematige leven in het zuiden van Israël te herstellen.


We zoeken geen conflicten, maar we zullen niet aarzelen om onze burgers te verdedigen, indien nodig.


De staat Israël en de IDF zullen hun operaties voortzetten, wetende welke verantwoordelijkheid wij op onze schouders dragen - om de gemeenschappen en burgers van het zuiden van Israël te verdedigen. En om de burgers van de hele staat Israël te verdedigen.”
186 weergaven0 opmerkingen

Komentáře


bottom of page