top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gantz tekent defensiesamenwerkingsmemorandum met Japan


Foto Ariel Hermoni / GPO


Vandaag (dinsdag 30 augustus 2022). Minister van Defensie Benny Gantz werd door minister Hamada verwelkomd op het Japanse Ministerie van Defensie met een erewachtceremonie, gevolgd door een strategische dialoog tussen de partijen.


Na afloop van de bijeenkomst ondertekenden de ministers een "Memorandum of Defense Cooperation", dat de respectieve landen in staat zal stellen de defensie-, strategische en militaire uitwisselingen uit te breiden.

De ministers verwelkomden de ondertekening van het memorandum in het jaar ter herdenking van de 70e verjaardag van het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen Japan en Israël, en herhaalden de mogelijkheid om de defensiesamenwerking tussen de landen verder te bevorderen.

Aan het begin van de dialoog betuigde minister Gantz zijn medeleven na de moord op voormalig premier Shinzo Abe.

Fragmenten uit de opmerkingen van de minister: “In Israël dienen onze troepen in de “Israeli Defense Forces – IDF” – omdat het onze missie is om onze mensen te verdedigen. Minister, onze landen delen dit gemeenschappelijke doel: onze huizen verdedigen, vrede en stabiliteit zoeken. Samenwerking tussen Israël en Japan bij het ontwikkelen van technologie en het delen van kennis, zal ons in staat stellen onze gemeenschappelijke visie te verwezenlijken.”

Hij voegde eraan toe: “De mondiale stabiliteit wordt bedreigd door het nucleaire programma van Iran en kwaadaardige activiteiten. Ik ben net terug van een bezoek aan onze naaste, gedeelde bondgenoot – de Verenigde Staten, waar ik de nucleaire overeenkomst met Iran heb besproken. Deze dreiging vereist een verenigd internationaal front onder leiding van de VS”

Minister Gantz sluit vandaag zijn officiële bezoek aan Japan af. De minister ontmoette hoge functionarissen in de Japanse regering, waaronder kabinetschef MATSUNO Hirokazu, nationale veiligheidsadviseur AKIBA Takeo en minister van Buitenlandse Zaken HAYASHI Yoshimasa. Minister Gantz had ook een ontmoeting met de Amerikaanse ambassadeur in Japan, Rahm Emmanuel.

De minister werd tijdens zijn bezoek vergezeld door stafchef aan de minister van Defensie Maayan Israeli, MOD directeur-generaal (res.) Amir Eshel, militair secretaris BG. Yaki Dolf en defensieattaché naar Japan Alon Yehoshua.

70 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page