top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gantz : "We zullen de rekening met de terroristen verrekenen"


Minister van Defensie Gantz bij de IDF in Tapuch Junction. Foto via zijn kantoor, gemaakt door Elad Malka


Minister van Defensie Benny Gantz belooft dat Israël de terroristen zal vangen achter ddrive-by shooting aanval afgelopen zondag op de noordelijke Westelijke Jordaanoever waarbij drie Israëli's gewond raakten, nadat veiligheidstroepen een aantal vermeende medeplichtigen hadden gearresteerd.

In de aan de pers gezonden verklaring staat te lezen :


Ik heb opdracht gegeven tot een voortdurende staat van hoge alertheid in het gebied gezien de recente incidenten. In de loop van de afgelopen dag hebben Israëlische veiligheidstroepen, de IDF en Shin-Bet een aantal verdachten aangehouden van de terreuraanslag op Tapuah Junction. We zullen de terroristen bereiken en de rekening met hen verrekenen.


Ik blijf bidden voor het herstel van de gewonden die nog steeds in ernstige toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen.


Onze veiligheidstroepen zijn voorbereid op elk scenario en zullen waar nodig alle middelen blijven gebruiken om de veiligheid van onze burgers te beschermen.


De IDF, de Israel Civil Administration en al ons beveiligingspersoneel hebben de afgelopen maanden stilletjes, subtiel maar vastberaden gewerkt om hun missie te vervullen. We blijven al het mogelijke doen om de Palestijnen te helpen hun economische en volksgezondheidstoestand vooruit te helpen, wat een wederzijds belang is, en ik stel voor dat geen enkele organisatie probeert deze inspanningen te saboteren.


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page