top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gantz zegt dat Iran geavanceerde drone-technologie aan Venezuela heeft gegeven


Minister van Defensie Benny Gantz toont een foto van de geavanceerde Iraanse Mohajer UAV, overgebracht naar Venezuela, tijdens een toespraak op de Conferentie van voorzitters van grote Amerikaanse Joodse organisaties in Jeruzalem. Foto Ariel Hermoni / MOD


Minister van Defensie Benny Gantz beschuldigd Iran dat het technologie voor de ontwikkeling van onbemande luchtvaartuigen (UAV's) en raketten aan Venezuela heeft overgedragen om ze mee te bewapenen.


In een toespraak op de Conferentie van voorzitters van grote Amerikaanse joodse organisaties in Jeruzalem, toonde Gantz een foto waarvan hij zei dat het zijn beschuldiging bewijst:


"Naast de ontwikkeling van Iraanse UAV's in Venezuela, tonen onze beoordelingen aan dat Iraanse precisiegeleide munitie wordt geleverd voor deze UAV's en andere vergelijkbare modellen," zei hij. Beelden die vorig jaar op sociale media werden geplaatst, toonden dergelijke munitie in het land.


"Met dit beeld in gedachten kan ik u vertellen dat ik tijdens mijn ontmoetingen met partners van over de hele wereld, waaronder Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse partners, extreme bezorgdheid hoorde over Iraanse steun aan terrorisme", vertelde hij tijdens de bijeenkomst.


Gantz sprak over de Iraanse nucleaire deal en zei dat als er een deal wordt getekend met Iran, dit "niet het einde van de weg betekent".


"Het opent de deur naar belangrijke actie die moet worden ondernomen", waaronder "het stoppen van de ontwikkeling van ballistische raketten die kernkoppen kunnen dragen."


"Handhaving en toezicht door de IAEA zijn cruciaal, maar niet genoeg. We moeten offensieve capaciteiten en een reeks sancties in onze achterzakken hebben voor het geval Iran de overeenkomst schendt."
60 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page