top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie heeft leger opdracht gegeven zich voor te bereiden op escalatie


Minister van Defensie Benny Gantz. Foto GPO


Na de weigering van de Israëlische regering te voldoen aan de door Libanon gestelde eisen voor de zeegrens overeenkomst, heeft Minister van Defensie Benny Gantz het leger opgedragen om de operationele paraatheid, zowel offensief als defensief, langs de noordgrens te vergroten.


IDF-chef van de generale staf Aviv Kochavi, directeur-generaal van het ministerie van Defensie Amir Eshel en hoofd van het IDF-directoraat Operaties majoor-generaal Aharon Haliva namen ook deel aan de bijeenkomst.


De door Iran gesteunde Hezbollah-terroristische groepering "graaft zich in" langs de door de VN erkende Blue Line-afbakening die de twee landen scheidt, zei de voormalige Amerikaanse staatssecretaris voor Zaken in het Nabije Oosten, David Schenker, in een recent interview.


Sinds enkele maanden dreigde Hassan Nasrallah, leider van de terreurgroep Hezbollah, Israël aan te vallen als het zou beginnen met boren in het omstreden Karish-gasveld. Nasrallah leek afstand te nemen van zijn dreigementen tijdens een televisietoespraak in het weekend nadat de VS hun ontwerpovereenkomst aan de twee partijen hadden bezorgd.


Nu echter de Israëlische regering onder leiding van premier Lapid de door Libanon geëiste wijzigingen van tafel heeft geveegd, houdt de IDF rekening met een mogelijke escalatie doordat Hezbollah leider Nasrallah zijn eerder uitgesproken dreigementen waar gaat maken.


128 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page