top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Yoav Gallant houdt een beoordeling op het hoofdkwartier van het Noordelijk Commando van de IDF

Foto Ariel Hermoni / IMOD


Minister van Defensie Yoav Gallant bij het Noordelijk Commando van de IDF: “We zijn van plan de vuurkracht tegen Hezbollah te vergroten, die niet in staat is vervangers te vinden voor de commandanten die we elimineren. Als er een tijdelijke pauze wordt bereikt in Gaza, zullen we het vuur in het noorden afzonderlijk opvoeren en doorgaan tot de volledige terugtrekking van Hezbollah [van de grens] en de terugkeer van Israëlische burgers naar hun huizen.”

 

Zondag hield Minister van Defensie Yoav Gallant samen met hoge IDF-functionarissen een beoordeling van de operationele situatie op het Noordelijke Commandohoofdkwartier van de IDF.

 

De minister van Defensie werd door de inlichtingen- en operatiefunctionarissen van het Commando ingelicht over de laatste ontwikkelingen in de arena, evenals over de plannen en inspanningen die zijn ondernomen om de Hezbollah-troepen uit het grensgebied terug te dringen, om Hezbollah-vuurpelotons en commandanten te dwarsbomen, en om capaciteiten en troeven.

 

Minister Gallant benadrukte het belang van het verzamelen van tactische prestaties en het eisen van een aanzienlijke prijs van Hezbollah, totdat een operationele prestatie is bereikt die de veiligheidssituatie in het grensgebied zal veranderen en die de veilige terugkeer van de noordelijke gemeenschappen naar hun huizen mogelijk zal maken.

 

Minister van Defensie Yoav Gallant:

 

“Ik ben aangekomen bij het Noordelijk Commando na een weekend waarin de IDF Hezbollah heeft aangevallen. Ik kwam hier om te beoordelen hoe we onze vuurkracht vergroten en ons voorbereiden om tegen Hezbollah op te treden.”

 

“We vallen hun [Hezbollah] agenten en commandanten aan. Ze zijn op zoek naar vervangers [voor hun agenten], en ik kan je vertellen dat ik geen vrijwilligers zie – iedereen is bang. Wij zullen ze blijven neerslaan.”

 

“Als iemand hier denkt dat wanneer we een overeenkomst bereiken om gijzelaars in het zuiden vrij te laten en het vuur tijdelijk stopt [in Gaza], dit de zaken hier gemakkelijker zal maken – dan hebben ze het mis. We zullen het vuur voortzetten en dat zullen we onafhankelijk van het zuiden doen, totdat we onze doelen hebben bereikt. Het doel is simpel: Hezbollah terugtrekken naar waar het zou moeten zijn – via een [diplomatieke] overeenkomst, of we zullen het met geweld doen.” 

184 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page