top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Yoav Gallant ontmoet delegatie van Amerikaanse senatoren


Foto Ariel Hermoni (IMOD)


Vandaag (zondag 15 oktober 2023) heeft minister van Defensie Yoav Gallant een delegatie van leden van het Amerikaanse Congres ontvangen en geïnformeerd, waaronder meerderheidsleider van de Senaat Charles Schumer en senatoren Jacklyn Rosen, Mitt Romney, Mark Kelly en William Cassidy.

Minister Gallant: “We moeten een kritische combinatie handhaven die de militaire macht van Israël omvat en onze vastberadenheid om de vijand te vernietigen, samen met voortdurende Amerikaanse steun en partnerschap.

Minister Gallant besprak de gruwelijke aanslagen van de terroristische organisatie Hamas precies een week geleden – het grootste menselijke verlies voor het Joodse volk op één dag sinds de Holocaust. De senatoren bekeken een video van enkele wreedheden tegen Israëlische burgers en troepen, waaronder moord, onthoofding, verkrachting en ontvoering.

Hoofd van de afdeling Internationale Samenwerking van de IDF, Brig. Generaal Effie Defrin informeerde vervolgens de senatoren over de ontwikkelingen in de oorlog en de Israëlische militaire operaties.

De minister besprak de heroïsche acties van zowel IDF-troepen als Israëlische burgers bij het verdedigen van hun families en gemeenschappen, en het bestrijden van Hamas-terroristen.

Hij ging in op de vragen van de senatoren over humanitaire kwesties en de Israëlische inspanningen om de burgerbevolking van Gaza uit oorlogscentra te evacueren.

Minister Gallant overhandigde de senatoren afbeeldingen waarop Hamas actief verhindert dat burgers militaire doelen en hotspots van terreurinfrastructuur evacueren, om het aantal menselijke slachtoffers te vergroten en de Palestijnen als menselijk schild te gebruiken.

Minister Gallant sprak zijn oprechte waardering uit aan de senatoren, het bredere Amerikaanse Congres, het defensie-establishment en de regering voor de geboden buitengewone steun en de open communicatielijnen. Hij drong er bij de senatoren op aan steun te zoeken voor de dringende behoeften van Israëls militaire en humanitaire inspanningen.200 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page