top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Yoav Gallant onthult: De IRGC past handelsvaartuigen aan tot marineschepen


Foto Ariel Hermoni / MoD


Maandagavond maakte minister van Defensie Yoav Gallant opmerkingen op een conferentie georganiseerd door het Instituut voor Beleid en Strategie van de Reichman Universiteit in Herzliya, waarbij hij onthulde hoe Iran koopvaardijschepen ombouwt tot marineschepen.


Tijdens zijn opmerkingen wierp hij licht op een nieuw veld dat de IRGC-zeestrijdkrachten proberen te infiltreren door "drijvende terreurbases" te bouwen. In zijn bespreking ging minister Gallant ook in op de maatregelen die nodig zijn om het hoofd te bieden aan de regionale agressie van Iran en de dreiging die uitgaat van het Iraanse nucleaire programma.

Minister Gallant zette de Iraanse strategie uiteen om handelsschepen om te bouwen tot marineschepen, bewapend met offensieve uitrusting zoals UAV's en raketsystemen, evenals met geavanceerde middelen voor het verzamelen van inlichtingen. Hij sprak ook over hun voornemen om de schepen voor langere tijd op grote afstand van Iran te stationeren.

Minister Gallant: “Het Iraanse plan is een zorgwekkend 'piratenbeleid'. Iran gedraagt ​​zich als een verzameling criminele organisaties en niet als een moderne staat. De drijvende terreurbases zijn een verlengstuk van het voortdurende maritieme terrorisme van Iran, zoals blijkt uit zijn acties in de Perzische Golf en de Arabische Zee. Iran wil zijn bereik uitbreiden naar de Indische Oceaan, de Rode Zee en zelfs de oevers van de Middellandse Zee. Dit is een gestructureerd plan dat is ontworpen om handels- en vliegroutes – zowel militair als civiel – te bedreigen en een permanente dreiging in de maritieme arena te creëren.”

Minister Gallant voegde eraan toe: "De manier om het Iraanse terrorisme in de lucht, ter zee en op het land het hoofd te bieden, is door internationale samenwerking en het vormen van coalities."

103 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page