top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Yoav Gallant ontmoet de Amerikaanse senatoren Chris Coons en Richard Blumenthal

Foto Shachar Yurman / GPO


Minister van Defensie Yoav Gallant ontving zondagavond (18 februari 2024) de Amerikaanse senatoren Chris Coons (D-DE) en Richard Blumenthal (D-CT) op het MOD-hoofdkwartier in Tel Aviv – hun tweede bijeenkomst sinds 7 oktober.


Minister Gallant informeerde de senatoren over de operationele ontwikkelingen in de zuidelijke arena en benadrukte de consistente acties van het defensie-establishment sinds het begin van de oorlog, gericht tegen Hamas-terroristen en infrastructuur.


De IDF neemt belangrijke maatregelen om onderscheid te maken tussen Hamas-terroristen en de burgerbevolking. In dit verband heeft minister Gallant de recente operaties in de Al-Amal- en Nasser-ziekenhuizen gedetailleerd beschreven, waar troepen met grote precisie hebben geopereerd om terroristen te arresteren, zonder dat er burgerslachtoffers vielen.

De partijen bespraken ook de lopende militaire en andere inspanningen om de terugkeer van 134 gijzelaars in Gaza te verzekeren. Minister Gallant dacht na over het belang van aanhoudende militaire druk op Hamas om dit doel te bereiken.

Foto Shachar Yurman / GPO


De minister van Defensie besprak ook de lopende inspanningen om de toegang van humanitaire hulp te vergemakkelijken, in samenwerking met internationale partners.

 

Minister Gallant sprak zijn diepe waardering uit tegenover de senatoren voor hun standvastige steun aan de staat Israël, en sloot af met het benadrukken van de krachtige band tussen Israël en de Verenigde Staten.

 

189 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page