top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Yoav Gallant ontmoet Witte Huis-gezant Brett McGurk

Foto Ariel Hermoni / GPO


Vandaag (donderdag 22 februari 2024) had minister van Defensie Yoav Gallant een ontmoeting met de coördinator van het Witte Huis voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, Brett McGurk, op het MOD-hoofdkwartier in Tel Aviv.

 

Hun discussie concentreerde zich op de inspanningen om 134 gijzelaars naar huis terug te sturen, de operationele ontwikkelingen in de bolwerken van Hamas in centraal en zuidelijk Gaza, en de humanitaire hulpinspanningen die door Israël, samen met het Amerikaanse leiderschap en internationale partners, werden gefaciliteerd.

 

Minister Gallant benadrukte het belang van de ontmanteling van de resterende Hamas-bataljons in centraal en zuidelijk Gaza.

 

Minister Gallant bracht ook de kwestie van de Iraanse agressie aan de orde via zijn bondgenoten in Libanon, Syrië, Irak en Jemen, en besprak zijn verschillende activiteiten gericht op het smokkelen van wapens en explosieven naar Israëlisch grondgebied en het destabiliseren van de regio.

 

Minister Gallant sprak zijn waardering uit aan de heer McGurk voor zijn leiderschap en persoonlijke inzet bij het aanpakken van de gijzelingskwestie, evenals zijn krachtige houding tegen terrorisme en ter ondersteuning van de verdediging van Israël. Hun discussie weerspiegelt de krachtige band tussen de Verenigde Staten en Israël en de nauwe coördinatie tussen de regeringen.


Minister van Defensie Yoav Gallant: “We zullen de bevoegdheden die aan onze gijzelingsonderhandelaars worden gegeven uitbreiden. Tegelijkertijd bereidt de IDF de voortzetting van intensieve grondoperaties voor.”

160 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page