top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Yoav Gallant spreekt met de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin


Foto GPO


Zondagavond 14 april 2024, heeft minister van Defensie Yoav Gallant een telefoongesprek gevoerd met de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin.

Minister Gallant informeerde de minister over de voorlopige conclusies van de defensieve operaties van de IDF in samenwerking met de Verenigde Staten en andere partners, ter verijdeling van de raketaanval die Iran van de ene op de andere dag uitvoerde. Dit omvatte de lancering van honderden soorten munitie door Iran, waaronder 100 ballistische raketten – die elk honderden kilo’s explosieven vervoerden.

Minister Gallant sprak zijn diepe waardering uit tegenover de minister voor zijn leiderschap en de ongeëvenaarde samenwerking en coördinatie die werd getoond door de defensie-instellingen en legers van beide landen, samen met internationale partners.

In dit verband benadrukte minister Gallant de mogelijkheid om een ​​internationale coalitie en een strategische alliantie op te zetten om de dreiging van Iran tegen te gaan – een staat die dreigt kernkoppen op zijn raketten te plaatsen.

Minister Gallant benadrukte dat het Israëlische defensie-establishment alert blijft en voorbereid is op nieuwe bedreigingen, waaronder lopende operaties in Gaza en pogingen om de door Hamas vastgehouden gijzelaars vrij te laten.

De minister bedankte minister Austin en de hele Amerikaanse regering voor hun moedige steun aan Israël.

390 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page