top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Yoav Gallant tegen de Conferentie van Presidenten: “Ons doel is simpel: de overwinning"

Foto Shachar Yurman / GPO


Vandaag (woensdag 21 februari 2024) sprak minister van Defensie Yoav Gallant de jaarlijkse Conferentie van Presidenten toe op het hoofdkwartier van het Ministerie van Defensie in Tel Aviv. Minister Gallant gaf een beoordeling van de veiligheidssituatie aan 50 leiders van Noord-Amerikaanse Joodse organisaties en prominente gemeenschappen.

 

Minister Gallant besprak de operationele ontwikkelingen in Gaza en gaf een gedetailleerd overzicht van de prestaties van de IDF bij het aanvallen van het leiderschap en de infrastructuur van Hamas, evenals de inspanningen om de gijzelaars terug te sturen.

 

Minister Gallant: “Sinwar is van de leider van een terroristische organisatie veranderd in een voortvluchtige.”

 

Minister Gallant besprak ook de dreiging die uitgaat van Hezbollah in de noordelijke arena, evenals de Iraanse pogingen om op zeven fronten volmachten tegen Israël te gebruiken. Hij besprak ook de mogelijkheden voor verdere regionale integratie via normalisatie met Saoedi-Arabië en anderen. Daartoe benadrukte hij de noodzaak van een beslissende overwinning op het terrorisme.

 

De minister van Defensie benadrukte de leidende rol van de Conferentie van voorzitters. Hij sprak ook zijn waardering uit aan de hoofden van de Joodse organisaties voor hun solidariteit en voortdurende werk om de banden tussen Israël en de Joodse gemeenschap, evenals tussen Israël en de Verenigde Staten, te versterken.

 

In het licht van de aanhoudende aanvallen en het antisemitisme benadrukte minister Gallant het belang van voortdurende eenheid.

 

“De president van Brazilië werd vergezeld door de presidenten van Bolivia en Colombia – hun woorden zijn schandalig en opruiend. Terwijl velen in de wereld, waaronder enkele leiders, ons aanvallen, moeten wij, het Joodse volk en de staat Israël, sterk en verenigd staan. We moeten weten dat we een rechtvaardige oorlog voeren tegen een meedogenloze vijand: een terroristische organisatie.”

243 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page