top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Yoav Gallant: “We tolereren geen bedreigingen en pogingen om Eilat aan te vallen"

Foto Ariel Hermoni (MoD)


Woensdag 20 december 2023 had minister van Defensie Yoav Gallant een ontmoeting met de marinecommandanten en soldaten die in de omgeving van de stad Eilat opereerden.


Tijdens het bezoek werd de minister geïnformeerd over operationele en inlichtingenactiviteiten, evenals over de voorbereidingen van de marine in het licht van lucht- en zee dreigingen in de Rode Zee. Minister Gallant sprak met de mannen en vrouwen aan boord van de Sa'ar 6 over de noodzaak om paraat te blijven voor acties in arena's, zowel dichtbij als ver weg.


Het bezoek werd bijgewoond door marinecommandant VADM David Saar Salama.


Foto Ariel Hermoni (MoD)


Fragmenten uit de opmerkingen van de minister:

“De bedreiging voor de vrijheid van scheepvaart in de Straat van Bab al-Mandab, tweeduizend kilometer van de staat Israël, is niet alleen een bedreiging voor het verkeer naar Israël, maar ook voor de internationale vrijheid van scheepvaart in wateren die aan alle landen toebehoren.”


“Ik zou mijn vriend, de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin, die ik een paar dagen geleden in Israël heb ontvangen, willen bedanken voor het leiden, namens de Verenigde Staten, van de multinationale strijdmacht die belast is met het waarborgen van de vrijheid van scheepvaart voor iedereen, in de Straat van Bab al Mandab.”


“Ik heb de mannen en vrouwen van onze marine ontmoet, de officieren en commandanten. Wij tolereren geen bedreigingen tegen de staat Israël. Als ze ons blijven provoceren, proberen Eilat aan te vallen met raketten of op andere manieren, dan weten we wat we moeten doen. We bereiden ons voor - de troepen hier zijn klaar voor elke missie en elk commando. De staat Israël zal, via de marine en de luchtmacht, weten hoe hij zichzelf moet verdedigen.”

308 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page